Екскметът на "Младост" съди Кадиев за "душевни страдания" и пропуснати заплати

OFFNews 17 февруари 2017 в 12:53 8444 2

Бившият кмет на столичния район "Младост" Цвета Авджиева съди Георги Кадиев за пропуснатите заплати в предсрочно прекратения си мандат и за "душевни страдания". Тя очаква ексдепутатът да й изплати обезщетение от 180 000 лева.

За тъжбата съобщи Кадиев във фейсбук профила си.

Според Авджиева Кадиев, който бе един от кандидатите за овакантения й пост, е подклаждал обществените настроения срещу работата й, вследствие на което партия ГЕРБ е снела доверието си от нея и тя подала оставка. Пропуснатите си трудови възнаграждения до края на мандата Авджиева е изчислила на 100 000 лева, а "душевните страдания" - на 80 000.

Не стига, че ГЕРБ свалиха доверието, не стига, че хиляди хора въстанаха срещу нейното и на Фандъкова управление, не стига, че сама подаде оставка. Обаче ако може да си получи заплатката. 

А кой ще плати за истинските душевни терзания на столичани за безобразното управление на Столична община?, написа Кадиев по повод жалбата.

Кметицата на "Младост" подаде оставка през 2016 г. след обществени протести срещу застрояването на зелени площи в квартала. Конкретният повод бе градинка между блоковете 19, 20, 21 в "Младост 1".

В тези протести дейно участие взе Георги Кадиев, пропагандирайки нерегистрираната си партия "Нормална държава", пише Авджиева. - В стремежа си да изтъкне себе си и да популяризира нерегистрирана си партия, Георги Кадиев извърши престъпление, което доведе до моята оставка.

Според Цвета Авджиева тя е била оклеветена, че е в конфликт на интереси относно застрояването. Вследствие на това претърпяла и продължава да страда от "душевни страдания", а освен това е загубила приходите от заплатата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

17.02 2017 в 13:33

Бившата кметица на столичния район "Младост" Цвета Авджиева съди Георги Кадиев за пропуснатите заплати в предсрочно прекратения си мандат...

Не пишете глупотевини. Тая пача си е подала оставката. Не може да го съди за доброволен акт. Освен това, дори и да се докаже, че е имало принуда, то тя ще е от страна на хайката герб и/или лично на "озъбеното лице на стабилността", кметичката централна.
Може да съди Кадиев само за втората част, но не и за пропуснати ползи (заплати).

15614

1

OTBPAT

17.02 2017 в 13:00

Колко е заплатата на зам-кмет?