Екоминистърът: Никога не съм твърдял, че имам диплома от Мюнхен

ОFFNews 24 юли 2014 в 08:00 7098 10

Станислав Анастасов
Станислав Анастасов

Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина - така министърът на екологията Станислав Анастасов коментира пред БГНЕС факта, че е излъгал за дипломата си от Техническия университет в Мюнхен (TUM).

Коментарът му е във връзка с разкритията на сайта за разследваща журналистика "Биволь", че Анастасов е учил три семестъра във въпросното учебно заведение, но никога не се е дипломирал от там.

"Това, което се твърди от "Биволъ", е това, което аз винаги също съм твърдял", казва министърът.

"Никога и никъде не съм заявявал, че съм дипломиран (бел. ред - от Мюнхен) и това стои във всички видове биографии и социални мрежи", заявява Анастасов. "Естествено, има причини да не съм се дипломирал и аз ще ги изложа подробно утре, но наистина не виждам каква е новината", добавя той.
Министърът се зарече да говори "лице в лице с човека, който тиражира тези неща". "Публично ще заявя всичко, за да излязат наяве някои интересни работи", обещава той.

31-годишният Анастасов от ДПС наследи на поста Искра Михайлова, след като тя бе избрана за евродепутат. Според информацията на официалния сайт на ДПС Анастасов бе представен като "завършил "Информатика" в Техническия университет - Мюнхен". На страницата на Министерство на околната среда и водите, в биографията на Анастасов - вече като министър на екологията, вече пише само, че е завършил семестриално факултет "Информатика" в Техническия университет - Мюнхен, Германия. Дипломата му за висше образование е от УНСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!