Дончева: Орешарски е предложение на #КОЙ

OFFNews 27 септември 2016 в 08:57 5160 3

„Добре дошъл е всеки опонент, за нас противник са проблемите на България, цел е да намерим и предложим решения. Другите кандидати са просто наши конкуренти в едно олимпийско състезание по надбягване и нека победи по-добрия”. Това заяви в ефира на Нова тв кандидатът за президент Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”.

Дончева направи кратки коментари на опонентите си.

„Орешарски не е кандидат на Бойко Борисов. Щабът на ГЕРБ има много кандидати, които ще удължат листата, за да ронят протестен вот, който ГЕРБ не може да получи. Пламен Орешарски не мисля, че е сред тях. Пламен Орешарски очевидно е кандидат на #КОЙ. Но не само. Защото не смятам, че #КОЙ, е нещо сам по себе си. Той е лице на един голям кръг играчи, които имат много сериозни възможности за влияние върху българския политически и икономически живот”, заяви Дончева.

Според нея важен въпрос е защо „кръгът зад Пеевски” излъчва Орешарски за кандидат? Освен това тази номинация била провокация.

„Но приемете, че за кръга #КОЙ това не е провокация, а естествена номинация”, заяви Дончева. Тя запита защо ДПС не изважда нормален кандидат с тяхната си регистрация.

Две можели да бъдат причините за кандидатирането на Орешарски – иска да се реабилитира или не може да откаже.

Що се отнася до нейната собствена кандидатура и тази на вицето ѝ Минчо Спасов, Дончева заяви, че имат известни възгледи и общо минало.

„За мен Минчо Спасов е съмишленик”, заяви тя. „Той е проверен човек, в реални действия, затова го поканих за вице. Нашата двойка не прилича на другите - ние сме съмишленици, бойни другари, проверени в тежки моменти”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

3

Shoshon

29.09 2016 в 10:14

Много бих се радвал да накаже всички провалени политици като г-жа Дончева, Сергей, Местан. Най-хубаво би било Боко да го подкрепи.