Депутатите на работа: Интересуват се от подготовката на председателството

OFFNews 20 април 2017 в 07:48 3101 0

Депутатите на работа: Интересуват се от подготовката на председателството

Народното събрание ще има редовно заседание днес от 9.00 часа. Предвижда се депутатите да изслушат вицепремиера Деница Златева за подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Искането за въпроси към министъра е внесено от всички парламентарни групи. Това е и единствената точка в програмата на парламента за четвъртък, съобщава Нова тв.

В петък на изслушване са поканени министрите на здравеопазването, на околната среда и на регионалното развитие. По искане на БСП те ще отговарят какви мерки са предприети за опазване здравето на населението. Поводът по всяка вероятност е наличието на уран в няколко града на страната.

Междувременно продължават преговорите между ГЕРБ и "Обединените патриоти" за изготвянето на коалиционно споразумение за управление. Очаква се съставът на предлагания от тях кабинет да бъде готов след 30-ти април. Другата седмица президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена сила - ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови