Дайнов към РБ: Неприлично е да имаш 13 депутати и да правиш правителство

Формулата на политолога за новия десен проект: Христо Иванов + ДСБ + "Зелените"

OFFNews 18 декември 2016 в 14:55 11767 7

Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Поемането на мандата от РБ или е политическа безпомощност: хайде сега да подържим мандатчето в ръчичките си за седмица, защото не сме го пипали от 19 години, или е опит за такава хитра игра с ГЕРБ и с други формации, която няма как да излезе - много е сложна. Неприлично е да имаш 13 депутати и да искаш да формираш правителство, заяви пред bTV политологът Евгений Дайнов.

Тези от РБ, които се махнаха от властта, те ще оцелеят и ще се развиват в политиката. Тези, които останаха, избраха да потъват. Това е техен избор - да останат с хора, които ги предават на всяка крачка. Поради что останаха - не е ясно, коментира политологът.

Онзи ден обучавахме млади политици в Дряново и им поставихме задача да минем през пазара в града, да си говорим с продавачите. Единствената разпознаваема фигура като десен политик се оказа Радан Кънев. В Дряново, на пазара. Не Кунева, не Лукарски, а Радан Кънев, каза Дайнов.

Намирам за позитивно развитието на Христо Иванов - той е човек, който не се пречупи, не се огъна, напусна системата, без да бъде изплют и смачкан. Той е човек, който продължи да има публичен профил. И накрая каза, че ще влиза в политиката, за да си поеме отговорността там. Това ме впечатли със своята позитивност, отбеляза политологът.

Не е ли очевидно, че новият проект е един? Покрай Христо Иванов се очаква да се групират партии, движения, граждански инициативи, неправителствени организации - и да се отвори ветрилото. Новият проект е един, не е на Радан Кънев, обявен е от Христо Иванов, който очаква партии, организации, хора да се присъединят. В най-добрия случай трябва да се присъедини и ДСБ като партия, която е устойчива - тя не може да расте много сама по себе си, но тя е устойчива, има организации, не е кариеристична засега, каза Дайнов.

Но и други партии, по-малки, трябва да се присъединят - партии, които заедно ходим на протести, най-малкото. "Зелените" имахме вътрешен референдум, над 90 процента гласувахме "за" влизане в един евентуален нов широк проект, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

18.12 2016 в 16:31

Онзи ден обучавахме млади политици в Дряново и им поставихме задача да минем през пазара в града, да си говорим с продавачите. Единствената разпознаваема фигура като десен политик се оказа Радан Кънев. В Дряново, на пазара. Не Кунева, не Лукарски, а Радан Кънев, каза Дайнов.

Ми ако бяхте минали през турската баня там щеше да още по познат.

17156

1

aviatora

18.12 2016 в 15:29

Те не са нищо по различно от БКП!!!