"Да, България" избра ръководство (списък), утре внасят регистрация в съда

OFFNews 12 януари 2017 в 15:03 10050 2

 Движение "Да, България" снощи проведе първо събрание на Националния си съвет, на което избра Изпълнителен съвет от 14 души. Утре в 13:00 ръководството ще внесe документи за регистрация на партията в Софийски градски съд. А целта е партията да участва още на идващите избори напролет.

В ръководството по право влиза председателят Христо Иванов, а останалите ще взимат оперативни решения.

В ръководния орган преобладава юридическото присъствие в партията, общо 5-ма са юристите. 

Пълният списък на хората, които са избрани за Изпълнителния съвет на "Да, България", е:

Атанас Славов – доктор по право в Софийския университет,

Любомир Авджийски – юрист, Институт за пазарна икономика,

Надежда Йорданова – юрист, бивш началник на кабинета на Христо Иванов,

Мануела Малеева - тенисист и общественик

Александър Дунчев – юрист

Антоанета Цонева – председател на Институт за развитие на публичната среда,

Александър Кръстев – ПР специалист, създател на сайта „Аз чета“,

Иво Мирчев – IT предприемач

Кирил Петков – предприемач, завършил в Харвард,

Емил Георгиев – ПР и маркетинг експерт,

Вера Асенова - икономист

Веселин Калановски - актьор

Надежда Цекулова - журналист

Освен избора на Изпълнителен съвет, на заседанието на “Да, България” бяха обсъдени непосредствени организационни въпроси, касаещи регистрацията на движението в съда и сформирането на работни групи за изготвяне на политическа програма. Ръководството ще носи политическата отговорност за изработване на програма на движението и подготовката за явяване на предсрочните избори през април.

Срокът, в който трябва да се произнесе съдът за законността на партията, е един месец.

 “Това, което успяхме да направим за един месец, е абсолютен прецедент в българската политика. Изминали са точно 21 работни дни от първото споменаване на “Да, България” в публичното пространство и днес ние сме готови за регистрация. От днешния ден нататък цялата енергия и мощ, която акумулирахме, ще бъде насочена към две неща - създаване на политики за управление и включване на все повече съмишленици към движението", коментира председателят на “Да, България” Христо Иванов.

От 17-ти декември, когато бе сформиран Инициативен комитет за учредяване на “Да, България” до момента в щаба на движението са постъпили над 2900 декларации за членство. Част от тях бяха депозирани на Учредителното събрание, което се проведе на 7 януари в присъствието на 1235 учредители. Приемането и подготовката на документите се извършва от над 20 доброволци, които работят почти денонощно. За интереса към движението е показателен и финансовия отчет - над 110 хил. лв. са събрани за по-малко от три седмици от близо 600 дарители, а в повече от 20 града в страната вече има самоорганизирани групи от поддръжници и съмишленици.

Още от следващата седмица ръководството ще започне обиколка по градовете, за да се срещне с хората.  София, Пловдив и повечето областни градове вече са заявили желание да си направят структура на партията по места. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови