Да, България: Хубав петък 13-ти е, бъдете уверени, че сме на изборите (снимки)

Антония Чорева 13 януари 2017 в 14:11 7786 2

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Движение „Да, България“ внесе документите за регистрация на партията в съда днес – на петък 13. Това е един хубав петък 13“, каза с папката в ръце председателят на партията Христо Иванов.

„Радостни сме, днес внасяме документите за учредяване на „Да България“ след един безпрецедентен процес на учредяване с огромна подкрепа от хората за нас. Събрали сме необходимите подписи, около над 3000 подписа и сме уверени, че документите ни са изрядни“, добави Иванов.

Той каза, че вярва, че българският съд ще се отнесе с необходимата бързина към тяхната молба да бъдат разгледани документите на партията в обозначения срок.
„Ще се явим на тези избори, уверени сме. Всички, които гледат към нас, могат да са сигурни“, категоричен беше Иванов.

Той добави още, че зад регистрацията на движението стои огромен доброволчески труд и хора, които са си внесли заявления за членство.

Христо Иванов отчете и даренията, които хората са дали на партията в хода на нейното създаване. „Имаме 115 хиляди дарения от 997 души“, обяви той и уточни, че някои от хората вече даряват повторно, а средното дарение е на човек е над 100 лева.

„Това е гръбнакът на нашата независимост“, заяви Христо Иванов, визирайки, че партията се финансира от дарения на хората.

Той добави, че всяка седмица се публикува отчет за приходи и разходи, за да е ясно къде се харчат парите.

Председателят на Да, България“ съобщи, че на първото заседание на Националния съвет на партията на движението е взето решение за избор на политически съвет и са избрани работни групи, които започват подготовка за предизборната кампания, както и писане на програма за явяване на изборите.

Относно дали ще разговарят с реформатори и други политически сили за коалиция за изборите, Иванов коментира: „Имаме огромна организационна работа, така че на този етап оставаме с общото разбиране, че е необходимо широко взаимодействие, но все пак е въпрос на бъдеще и на този етап не може да се каже нещо конкретно“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!