Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

ДСБ ще търси "общо явяване" с партията на Христо Иванов

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 януари 2017 в 16:51793716

Различията са много по-малко от това, което ни обединява и ще търсим общо явяване и не само с партията на Христо Иванов, а с всички колеги, които представляваха Гражданския съвет. Това каза в интервю за БНР зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов. По думите му съвсем скоро ще се появи още един нов политически субект, който ще търси сътрудничество и подкрепа вдясно. 

Ние работим и съвсем скоро ще станат ясни контурите на наистина един антикорупционен политически блок, който в основата си ще има като задачи на първо място ограничаване на голямата корупция в България, заяви Атанасов. 

"Ние разбира се, че ще търсим концентрация на политическа сила, която да може да поиска управлението на страната. Това, което се заявява в програмните документи на партията на Христо Иванов, доста съвпада и с нашите виждания. Отделно от това ние имаме общ политически път от момента, от който Христо Иванов подаде оставка. Ние напуснахме управлението поради една и съща причина - отказът да се проведе съдебна реформа от Борисов и сие. Така че тази концентрация надяваме се, че ще придобие конкретно очертание в скоро време, но нека да не бързаме. Отделно от това, това наистина е нова политическа сила. Има определени обстоятелства, които са различни. Например те не се позиционират нито вляво, нито вдясно, а ние сме дясна политическа сила и така нататък, но различията са много по-малко от това, което ни обединява и ще търсим общо явяване и не само с партията на Христо Иванов, а с всички колеги, които представляваха Гражданския съвет" допълни той.

Зам.-председателят на ДСБ е оптимист, че новият политически субект ще бъде представен в парламента. 

Ние ще бъдем представени в парламента, въпросът е с кого и с колко депутати ще бъдем представени, за да може да ревизираме безобразията, които тези две години се разиграваха в България. Ще се борим за обществено доверие, което да даде възможност тези сериозни промени, които настъпиха и в света, и в българския обществено-политически живот, да намерят своето измерение в парламента, допълни той.

Според Атанасов търпимостта на обществото към корупцията е сведено до минимум, а кабинетът "Борисов" се е провалил в полето на борбата срещу това явление.

Ножът е опрял до кокала и хората го показаха, в включително и на последните президентски избори, когато не гласуваха толкова за Радев, колкото гласуваха против Борисов и провежданата от него политика. Защото най-голямата опасност за държавата по времето на Борисов, и тя продължава да бъда тази опасност, бих казал за българската национална сигурност - това е неразследваната и ненаказаната корупция.

Атанасов обясни, че системата за сигурност е "приспана", което пречи на ефективната борба с корупцията и събирането на доказателства, "за да не се пречи на разпределянето на порциите". 

Атанасов коментира и тезата на ГЕРБ, които смятат, че новият президент Румен Радев може да удължи живота на сегашния парламент, за да бъдат разгледани предложенията от референдума. Зам.-председателят на ДСБ смята, че такова предложение на ГЕРБ би било подвеждащо за избирателите и го определи като "измамен ход".

Да, това не го правят за пръв път. Те сега искат да се харесат на народа и да казват: "Ето, ние сме готови да обсъждаме ново изборно законодателство" с очакването то да не бъде подкрепено и другите да са маскари, а те да са добрите, каза още Атанасов.
Какавидков

Рейтинг : 2667

14.01 2017 в 16:50 17
+ 0
- 10
Ясно е, че ще има победили с 3 до 5 %
ВИКТОР

Рейтинг : 1019

09.01 2017 в 21:01 16
+ 0
- 0
Да, България е обречена на провал при съюз с малкото генералче, фейсбук-мишката и останалите 3-ма от файтона. дсб е партия на интриганти и посредствени обирджии. Особено, този от Перник!!
spirit оригиналът

Рейтинг : 14583

09.01 2017 в 16:29 15
+ 10
- 2
Едно нещо ме притеснява: няма идеология. Притеснява ме, че никой не казва КАК да се преборим с корупцията, как ще се събори диктатурата на прокуратурата, през която тази корупция бива протежирана, охранявана и рестартирана непрекъснато. Никой не казва КАК, никой не говори за Велико народно събрание, а това е ключът към възможността да се започне наново, от нулата – да се рестартира, да се преоснове държавата. Но никой не предлага схема, концепция, стратегия. Трябва едно ново Велико народно събрание и качествен проект за нова конституция, който да разгради сегашната прокуратура като бухалка, използвана за политически игри и избирателно раздаване на правосъдие…
spirit оригиналът

Рейтинг : 14583

09.01 2017 в 16:28 14
+ 10
- 2
Като всяко ГМО на политическия ни пазар, и новата партия „Да, България“ на Христо Иванов (Бойкикев) е ксерокопие на американски „проект“.

Става дума за политическия комитет „Да, Калифорния“, който води кампания за отделяне на щата от САЩ чрез референдум, планиран за 2019 г. Комитетът е вдигнал мерника на Доналд Тръмп – както може да се очаква от калифорнийци, които от един век гласуват масирано за Демократическата партия и сега са бесни, че Хилари Клинтън претърпя поражение.

Просто на Сорос не му се дават пари за ново брандиране. Има готов продукт, човекът, трябва да го използва докрай. Като онова 30-годишно юмруче, дето още върши работа, където и да го боднеш – в Бълария, в Грузия, в Русия, в Египет…
Умен

Рейтинг : 16574

08.01 2017 в 22:24 13
+ 10
- 0
Да очакваме ли от герб пак предизборно бърза снимка с лопати в Мизия?
Пламен Горанов от Варна

Рейтинг : 1041

08.01 2017 в 22:21 12
+ 0
- 3
Пореден опит за нов бардак със стари гномове...
Denis Rizanov

Рейтинг : 21436

08.01 2017 в 20:31 11
+ 0
- 3
Нааканите гащи никой не ги пипа в контейнера, дори и с пръчка. дс-бе отборът отива в канализацията! Останаха точно един файтон хора!
Ba4uKiko

Рейтинг : -10900

08.01 2017 в 20:25 10

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

Професор Балкански

Рейтинг : 76675

08.01 2017 в 19:44 9
+ 9
- 16
Краставите магарета през 9 баира се надушват.
Андрей

Рейтинг : 1149

08.01 2017 в 18:39 8
+ 6
- 19
Има само един начин да бъде мотивиран и максимално обединен разчлененият електорат на някогашното мощно ОДС и той е -
да бъде консолидиран под знамето на младата, необременена от стари зависимости партия "ДА, България" ! За целта е време да се оттеглят от кормилоте креатурите на Иван Костов и Петър Стоянов !
 
Още от : Политика
29 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.