ДОСТ и НПСД поискаха уволнението на шефа на фирма "Автомагистрали"

OFFNews 18 февруари 2017 в 19:05 3969 1

ДОСТ и НПСД обявиха в отворено писмо до президента Румен Радев, че са дълбоко възмутени от назначението на Валентин Николов за директор на държавното дружество "Автомагистрали" и поискаха той да бъде уволнен. 

Те допълниха, че Валентин Николов е бил "не просто активен участник в т.нар. Възродителен процес, но за особени заслуги по време на насилствената смяна на имената на турците и мюсюлманите в България е получил правителствена награда".

Според ДОСТ и НПСД назначаването на Николов "е поругаване на човешкото достойнство и сатанинство спрямо гражданската съвест на стотици хиляди български граждани с наранена и "окървавена" родова памет".

"Цинична сделка ли е Валентин Николов, или циници петнят аурата Ви на държавен глава? "Знак по пътя" на България занапред ли е Валентин Николов, или нов възродителен скеч на демократичната ни сцена. Във време на исторически ремарки с петна от кръв ли ще живеем ние, етнически, религиозно и културно различните, или се налага да бъдем държавнически назидавани, за да приемем ново "време разделно" от обединителя на нацията. Да не би тя да не може и не трябва да е модерна гражданска, единна и неделима?!", се казва в откритото писмо на ДОСТ и НПСД.

Двете партии обясняват, че са получили стотици сигнали от граждани с въпросите какви са били заслугите на Валентин Николов в Североизточна България и с какви свои конкретни действия срещу пострадалите от Възродителния процес е заслужил правителствената награда.

"Оставането му на тази висока държавна служба е гавра с паметта на жертвите на Възродителния процес, както и с болката на стотиците хиляди пострадали", пишат ДОСТ и НПСД.

Двете формации заплашват с протести, ако Валентин Николов не бъде освободен от поста.

Валентин Николов беше назначен за изпълнителен директор на "Автомагистрали" седмица след трагичния инцидент в тунел "Ечемишка", при който загина жена от паднала част от осветителната конструкция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови