ДБГ очаква коалиция БСП - ГЕРБ, ако няма реформатори в парламента

OFFNews 21 януари 2017 в 15:33 7083 13

Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление. Това каза след Националния съвет на „Движение България на гражданите” председателят на партията Меглена Кунева.

"Въпреки естествени съюзници като партии от ЕНП, с ГЕРБ ние бяхме често коректив, а често и конкурент на ГЕРБ", каза още тя.

Кунева посочи приноса на ДБГ към програмата на РБ с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

"Без РБ в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи", категоричен бе Найден Зеленогорски.

Според него дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България.

"РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти. Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в Блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ", добави той.

Според Даниел Вълчев партията щяла да има такава подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите.

"Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят, каквото искат, ще гласуват за РБ", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

13

ELPIDA

21.01 2017 в 21:54

Зелено/Горския, и горите не опазихте!
И престанете да ни сугестирате!Даже и уфолозите не си го позволяват.
"...Бяхме..." , не , не бяхте и не сте темелите на стабилността;
зЕми малко прОчети за "Атинската демокрация" от Аристотел, белким ти се понагънат мозъчните бразди.

17156

10

aviatora

21.01 2017 в 19:55

Ама този си мисли, че ще има "реформатори" на собствените си банкови сметки от обществени поръчки?!!!!! МАрш да ви няма боклуци мръсни!!!!

10952

5

Мойри

21.01 2017 в 16:57

Ами оставете ги и заедно с ДПС също, не се занимавайте с тях. Това ще е тоталното оголване. Е тогава, след тази евентуална порнография, барем се съберем да гласуваме правилно.