Борисов за скандала „Дончев - Цацаров”: Това е битка на червената олигархия

OFFNews 23 април 2017 в 13:06 7589 7

Снимка facebook.com/boyko.borissov.7

В БСП има битка между червените олигарси и кой да надделее вътре в партията. И балансът е много труден.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандала около срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

Червената олигархия и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен не е изненада битката между червената олигархия заедно с нейния председател, каза Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас"

Огромните пари, които се изсипаха и на двата избора – президентските и парламентарните, включително и в медиите, знаете ги добре. Така че едно време имаше битка между "червените мобифони" и "червените баби", сега има между "червените олигарси" и кой да надделее вътре в партията, коментира Борисов.

Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме оттук-оттам, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Обица на ухото за Цацаров

Два часа по-късно Борисов се изказа по темата и от Ямбол - след освещаването на новопостроения храм "Успение на Пресвета Богородица" в кв. "Аврен".

Надявам се, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни, каза той.

И сега с тези червени олигарси прехвърлиха от болната на здравата глава проблема. Надявам се, че и главният прокурор и всички ще обяснят. Това за главния прокурор е една обица на ухото, че червените олигарси правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обица на ухото. Защо са викали главният прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори. С мен и с ГЕРБ, и с нито един представител на партията, освен когато са ни викали на разпит, ние не сме се виждали, коментира Борисов.

Пак ще ви припомня кой махна трите посредници от Русия до България за природен газ и защо между България и Русия е имало 3 посредници, като всеки е вдигал цената 20 години. Дойде ГЕРБ и това го прекратихме. Стотици милиони пари. Изведнъж сега си бяха подредили постовете, бяха си ги платили. Нашите разходи винаги са били подплатени по най-публичния и прозрачен начин. Никога не съм си позволил в цялата ми кариера да говоря по дело с главния прокурор. Мога да се закълна. Всичко ще си излезе наяве, каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

8

Бухльо

23.04 2017 в 15:55

"Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”...тоест БиБи мисли за редно външни организации да финансират дейността на българска партия? Каква е разликата, щом и в двата случая си задължен, на някой външен за проблемите на българското общество?

16008

5

Nik68

23.04 2017 в 13:51

Та той премиер е Герджиков, или се лъжа. Какъв е всъщност. ВРИД заместник по тила или какво.