Борисов впрегна МВР и ДАНС в борбата срещу ебола

OFFNews 28 ноември 2014 в 10:29 1312 0

МВР и ДАНС да следят за хора, които са били в страни, където върлува епидемия от ебола. 

Това е заръката на премиера Бойко Борисов, става ясно от стенограмата от последното заседание на правителството. 

Премиерът е доволен от реакцията на Министерството на здравеопазването във връзка със случая, при който имаше съмнения за българин болен от ебола. 

"Според мен здравеопазването реагира изключително адекватно – от страна на министъра, лекарските екипи, болниците и всички длъжностни лица, включително и с начина, по който беше представено на хората, едва когато сме сигурни в това, което говорим, а не да се бърза и да се изприказват приказки, които след това да бъдат цитирани", обяснява Борисов.

Той се обръща към министър Петър Москов с молба да разяснява постоянно на обществото какво се случва, за да не се създава излишен стрес в обществото. 

Премиерът смята, че и службите трябва да се намесят:

"И тук МВР и ДАНС също да се внимават с хора, посетили подобни страни, и да се води една профилактика. Да им се обяснява, че е хубаво да преминат на някакъв преглед. Знам забраните и ограниченията, но по метода на убеждението да им се обяснява, че, не дай Боже, ако го има след това, и други хора ще бъдат въвлечени. Надали някой би искал това да се случва, така че в синхрон работете и каквото може да се предотвратява с „Гранична полиция” и с колегите там". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови