Борисов в МС: Стана рецидив БСП да ни връща властта

Юлиан Христов 04 май 2017 в 14:03 5890 5

Снимка Юлиан Хрситов

Церемонията по предаване на властта в Гранитната зала на Министерския съвет

Кабинетът „Борисов“ 3 прие властта от служебния кабинет на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. 

Последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват заради самата власт, сме аз и колегите, заяви премиерът Бойко Борисов. „Благодаря на служебното правителство и президента Радев, че и днес дойде в парламента. Свършихме доста работа, каза още той.

15 депутати разлика в наша полза. Нямаме право да дезертираме. Трябва да се захващаме за работа, категоричен бе Борисов. 
„Казах още веднага да направят правителство – такова, което после да прерасне в редовно. Можеше г-жа Нинова и всички изказващи се да станат министри. 5 месеца без парламент с техен президент можеха да покажат всичко, за което говорят, ако са били добре. Но народът каза друго. Ние казахме твърдо с кого можем да управляваме. От къде на къде сега ще ни се пришива това, че властта ни интересувала при положение, че стана рецидив да ни я връщат?“, запита той. По думите му в ГЕРБ има огромен брой български мюсюлмани и винаги са били за това да се спазват правата и свободите. „Направили сме много за тях“, подчерта Борисов.

"Ние им дадохме на тепсия властта“, каза още Борисов по адрес на БСП.

Ако изборите не бяха честни и демократични, може би не Бойко Борисов щеше да е премиер, обяви служебният министър-председател Огнян Герджиков. „Искам първо да ви поздравя с вашия голям успех, с избирането ви за трети път за министър-председател на България. За да стане това факт, трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори. Ако изборите не бяха такива, може би не вие щяхте да бъдете премиер. Служебният кабинет успя да проведе едни свободни, демократични избори“, заяви Герджиков.

Той заяви, че връща "пълна хазна", за което обаче имало предпоставки и във фискалната политика на предходното правителство на Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

4

Red or Dead

04.05 2017 в 20:20

ХАхахааа...Професоре, walking on the ege...в твой стил-предупреден, наполовина спасен.......кво да ти кажа и с рима и без рима си е баш симитлийска афера общо взето.....
Както вече си разбрал съм голям фен на Воислав Шешел и се стремя винаги да се придържам максимално близо до “лирическия герой“...
Предлагам още малко от НЕПОВТОРИМАТА му реч пред пишман съда в хага и най-вече навирането на карла дел понти на кучето в ауспуха....
https://goo.gl/K730ct

https://goo.gl/LJL6yW

63994

2

Red or Dead

04.05 2017 в 17:30

Сретане...Сретане...да ти @бем на....ОТМЪЩЕНИЕТО
А можеше да станеш национален герой за българите....не е късно...все пак...
Као пуцаш...у...ТИКВАТА...

14469

1

случайно прочетох

04.05 2017 в 14:25

В новия стар кабинет някой под 100 кила има ли?
 
X

Подкастът на OFFNews