Борисов: Откакто има коронавирус у нас, президентът Радев някъде беше изчезнал

OFFNews 12 март 2020 в 21:22 16367 10

Откакто има коронавирус у нас, президентът Румен Радев някъде беше изчезнал, коментира днес премиерът Бойко Борисов.

Реакцията му е по повод днешното изказване на Радев в Плевен, в което той призова "политиците да не се правят на доктори, защото могат да дадат опасни указания, нито докторите - на политици".

Ето как отговори Борисов във Facebook профила си:

"Ако бъдем дисциплинирани, ако спазваме всички мерки и не се поддаваме на паниката - ще се справим с предизвикателството на коронавируса. Българите имат основание да се гордеят със своята индустрия, която по впечатляващ начин успя да реорганизира работата си и да започне да произвежда необходимите защитни облекла. Има голяма необходимост и от респираторни уреди. У нас има няколко хиляди апарати, като сме платили и допълнителни бройки. Както тези наши действия, така и всички останали са изцяло съобразени с препоръките на лекарите от Националния опративен щаб. Експертите ни казват, а ние изпълняваме. Ето защо съм изненадан от думите на президента Румен Радев, който откакто има коронавирус у нас, някъде беше изчезнал."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

10

Billy111

13.03 2020 в 15:07

Истината е, че Радев много подцени ситуацията.На Шипка изговори куп небивалици, Деси да мисли малко повече като му пише думите.

18551

9

Нострадамус

13.03 2020 в 10:18

Синхронно като по команда от борисоф най влиятелните фигури на ГЕРБ във Фейсбук като Деси Атанасова, Антон Тодоров, Валерия Велева атакуваха президента Радев, приписвайки му отговорност за коронавируса в България

6145

8

kokoten

13.03 2020 в 08:16

Както обикновено се влачим след събитията...отдавна трябваше да се обяви извънредно положение и да се прекъсне епидемията....веднъж изпусната нямаме никакъв шанс...не сме Китай...ония за месец и половина овладяха епидемия сред 50 000 000 човека за 1,5 месеца....фантастично....браво...ние сме много далече от това ....Бог да ни е на помощ

23293

7

Стефан

13.03 2020 в 07:09

Не. Тоя път борисов не се скри, обратно - изпъкна. По възможно най-противния начин. Видимо се страхува от единствения си конкурент - трифонов.

20699

6

Новак

13.03 2020 в 07:03

Точно тази криза доказа какъв галфон ни управлява повече от 10 години. И да се молим на господ да ни пази защото тази пасмина ще ни съсипе.
Какви реални мерки са взети навреме освен някакъв глупав, безмозъчен PR? Това не бяха мерки срещу зараза, а шоу на един некадърен клоун - навсякъде е с камерите и с микрофоните. Държава се управлява от институции, а този кретен съсипа институциите. В момента няма една институция, която да работи по някакъв премислен план. Ще затворим театрите- ще отворим театрите. Ще пуснем децата във ваканция - няма да ги пуснем. Това създава паника, която ще избие в следващите дни. И все някой друг му е виновен на този. И още по-лошото е, че масата изтрещял народ се връзва на номерата му. Сега ще платим жестоко за лукса да ни води тъпанар.

4109

5

Дедовия

13.03 2020 в 06:40

Хаха, а когато ти изчезваш всеки път, щом някой от шайкати ти настъпи мотиката? Или май трябва и Радев да ти води статистика на дълбоките потапяния при гаф?

23293

4

Стефан

13.03 2020 в 00:02

И очевидно, там никой не отговаря за бутафорията. Освен ако снимката не е съвсем калпава.
Какво правят на опасно място господата с мъхестите дрехи? Вирусите и началниците не се виждат? Или се разбират по друг начин?
Кой кого корумпира? Вирусът е платил на боко, или боко на вирусът? Тогава защо са им маските?
По моите спомени, на опасни места може да се държат както си искат, и не както е забранено за всички останали, единствено уникалните специалисти по конкретен проблем.
Мене например, никога не са ме пускали без панцерни ръкавици в операционната, щом спин. Всички знаят какво знам и умея, но. Нито аз пускам лекар без противолазерна защита, макар да знам че е по-добър от мене. Ако нещо - дай на мене, знам риска.
А тука клоуни от абсурден комикс.
Ебем ти заеби, ...(((
Иде ми да фана за гъзо, па да се разцапим до врато, както казват по-образованите перничани.

23293

3

Стефан

12.03 2020 в 23:43

Че е пилот - пилот е, чувал съм нещо от предишната си работа.
Че е мъж, го доказа на фона на премиерчето, сравнение с предшественика му е смешно.
Какво трябва да работи президента у нас - не знам, това без подигравка.
Че в случая някак успокоява топката - факт. А то премиерът се държи точно както би трябвало да се държи нашият противник. Напомпва паника. По учебника за новобранци, по най-евтината схема - климактерично мамче/паникьосан старшина на рота/паникьосана съседка.
Тези тайни знания имам, откакто бях гимназист. От урока по "пропаганда", в курса по начално военно обучение.
После ме учиха повече, и това което виждам в момента в действията на тоя човек, е това, което виждаш ти, когато примерно сестрата вкарва венозно 50 кубика въздушна емболия. Айде да не е в сънна артерия, просто не е улучила.
Нито ти, нито някой от твоя кръг ще си позволи чак толкова непрофесионализъм, все едно колко ще е келепирът.
А тоя организъм вече си е купил компресор за въздушни емболии, само и само ...

13874

2

emanuilis

12.03 2020 в 22:26

„Мчи" те някакви „пилоти" се правят на президенти без особено голям успех.

23293

1

Стефан

12.03 2020 в 22:01

Мъжаго, доколкото у нас има паника от тоя нещастен вирус, тя е резултат от твоя хлапашки самопиар.
С който и доказа даже на слепите, че си антикомандир, и антиначалник. Язък ти за званията и длъжностите.
Ако трябва по-подробно - може, но разборът ще е съвсем обиден. За неимоверно по-дребни грешки, са ме правили за две стотинки още като бях сержант.
За такива като тебе, в теорията на управлението даже има нарочен термин - умфалер. Най-общо казано - "падащ".
Какъв ти е проблемът с Радев? Че се държи като нормален генерал и нормален голям началник? Ми - може го - прави го. Не се фръцка като пубертетна балеринка, или като мутиращ гимназист с единствената в класа китара.