Борисов: Нинова избяга от Пеевски в Благоевград, иначе щяхме да разберем КОЙ, кога, къде

"И ние сме модерни - имаме генерали, летци, изтребители, ракети, само кавалерист не намерих"

Антония Чорева 23 февруари 2017 в 15:58 10526 7

Предстои ни сериозна битка за реалните решения на България. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като Цветан Цветанов представи водачите на листите на партията за изборите на 26 март на специална церемония. 

"Едно е да обещаеш, второ е да искаш, трето е да можеш, а четвърто и пето да стане", каза бившият премиер.

"Виждате, и ние се постарахме да вървим по модата - имаме в листите генерали, летци, изтребители, ракети, дивизиони. Търсих и кавалерист, но не намерих. Съобразяваме се с модерните решения", подсмихвайки се доволно, коментира Борисов.

После мисълта му отново премина на болната му тема за смените във властта, които направи служебното правителство на Огнян Герджиков.

"КОЙ, кой, кой, кой, кой"- смеейки се, и продължавайки да повтаря думата безброй пъти бившият премиер попита кой прави тези смени. Защото Корнелия Нинова казала, че не знае, Огнян Герджиков казал, че не знае. "Тогава КОЙ", попита риторично пак той.

И се върна в 2013 година, когато това беше най-задаваният въпрос - "КОЙ предложи Пеевски?".

"Тогава Станишев викаше - не съм аз, Местан - викаше - не съм аз, Орешарски - не съм аз. И сега още, преди да да дошли на власт и вече се започна със същия въпрос - пак КОЙ", каза Бойко Борисов. "Винаги като дойдат БСП на власт, следва въпросът КОЙ", заключи той. После за втори път днес Борисов отбеляза разочарованието си от смяната на главния секретарна МВР и попита какво ще стане по веригата сега с полицейските шефове и не пропусна да отбележи, че смяната на Георги Костов е извършена по "криминален начин".

"А ние се стараехме да бъдем толерантни през нашето управление, сложихме омбудсман от БСП, за да има стабилност. А в замяна получихме тежкък реваншизъм", подсети се Борисов и заключи, че "тези смени не може да стават без знанието на партията-майка".

Определено при представянето на листите на партията Бойко Борисов беше духовит и продължи в същия дух: "С Мамалев (актьорът беше в залата) сме направили скеч за машинното гласуване. В момента го снимаме. Там манипулацията ще е огромна", каза той.

Оставяйки БСП настрана, Борисов се върна отново на листите на ГЕРБ - целта на пресконференцията и каза: "Имаме и артисти, музиканти... Хич не ми се участваше да съм водач на листи, но щеше да се тълкува много".

"А сега на Нинова не й е интересен Пеевски. В последния момент се отказа да е водач на листата в Благоевград, като разбра, че той ще е водач там. А дебат между Нинова и Пеевски щеше да е музика за ушите и щеше всичко да се разебере кой, кога, къде, защо. Аз помислих, че от Цветанов се е уплашила, а после, като чух, че ще е Пеевски, бях сигурен, че е заради него и няма да стъпи", коментира Бойко Борисов.

Програмата

Бойко Борисов отдели няколко минути и на предизборната програма на ГЕРБ.Основното, на което се спря той, беше обещанието за 1500 лв средна заплата и 650 минимална заплата. "Всяка цифра е реална, не сме сложили една цифра отгоре", каза Борисов.

После той обеща физкултурен салон във всяко училище, за да спортуват децата и изведнъж мисълта му прескочи към тунелите, за които ГЕРБ бяха обвинени, че не са поддържани добре, тъй като паднала лампа в тунел Ечемишка падна и уби жена в колата й.

"Ако ние бяхме затворили тунела, щяха да ни дават по новините от сутрин до вечер. Тунелът е тъмен и сутрин, и вечер, защото не го затвориха през нощта. 30 км опашка нищо не е", коментира той.

Накрая Борисов благодари на водачите на листите си и каза логото на кампанията на ГЕРБ - "Реални решения за България" - "Скучно е, но е истина, това е", каза той и си тръгна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

3

Nik68

23.02 2017 в 16:27

Няма да има бял ден за партия с ръководител, който повтаря аз. За всичките години на управлението си ме вбесява с платих, направих, проверих, обещах, осигурих. Сега пак се е изпуснал - само кавалерист не намерил.

17156

2

aviatora

23.02 2017 в 16:27

НИКОЙ НЕ ТЕ СЛУША И ВЯРВА ТАВАРИШ БОЙКО!!!