Борисов: Държавата не трябва да бъде затваряна, след март може и да се пенсионираме (видео)

Премиерът разпореди пред всяка болница да се организират пунктове, в които пациентите бързо да бъдат диагностицирани и насочени

OFFNews 02 ноември 2020 в 17:28 16833 8

„Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работно онлайн съвещание с членовете на правителството, а видео с част от изказването му беше качена на фейсбук профила на премиера. Народа очаква да го изкараме от кризата, ако го изкараме, може да се пенсионираме, каза още Борисов.

Той нареди от дома си, където се лекува от коронавирус, “всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията“.

Премиерът Борисов разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени  пунктове, фургони, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

Бойко Борисов каза, че институции като НОИ и МЗ имат хотелски бази и санаториуми из страната, които могат да се използват за настаняване на болни, което да намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно.

„Животът трябва да върви“, каза Борисов и добави, че е убеден, че “март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред“.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. „Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“, заяви премиерът.

“Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение и това, че не подадохме оставка е било само за тяхно добро. Ще ги спасиме”, каза Борисов. Според него е имало сценарий за преврат и целта била да няма правителство.

“Да се мъчим в най-тежкото време, но да ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза“, каза още Борисов.

Според него “България с ИТ технологиите, с всичко това, което се прави в ИТ сектора, в икономиката ще дръпнем по-бързо от останалите. Но да запазим и хората – това искам от вас“

“Света влиза в най-тежкото време. Терор, пандемия, затворени икономики. Най-тежко е сега да се управлява. Народа очаква да го изкараме от кризата, ако го изкараме, може да се пенсионираме”, заключи Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

10

order

03.11 2020 в 09:16

Не разпиляването по малките партийки, а обединението извън ЕНП с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ ТУЛУП....в случая добра или лоша това е БСП...иначе Тиквуций ще е вечен!!!!
Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира Хитлер!!!!!
ОСТАВКА на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин!!!!

23293

9

Стефан

03.11 2020 в 05:24

На мястото на бакалина, втория път щях да му подаря сапун.
Колкото да не заяжда въжето.
Боко, Боко клети ...

1894

8

Sashkavas

02.11 2020 в 22:33

oreder, да добра приттча. Вярна е за всеки - Гърците са казали пантерей

706

7

order

02.11 2020 в 21:48


„Един човек бил много богат, имал много приятели, много познати, към които бил щедър.
Случило се обаче така, че загубил парите си. Фирмите му фалирали. Приятелите и познатите изчезнали. Жена му го напуснала, децата спрели да му говорят. Целият му живот се сринал. Опитал да намери работа тук и там, но без успех. Накрая, стигнал до дъното на отчаянието, решил да се обеси. С последните си пари влязъл в един магазин да купи въже. В магазина продавачът го попитал:
- За какво ти е това въже, човече?
- Животът ми се преобърна, загубих всичко! Няма вече за какво да живея! Ще се обеся - отговорил той.
Продавачът му дал въжето, а с него и една бележка и му поръчал:
- Щом се прибереш у вас, прочети бележката преди да се обесиш.
Тръгнал си човекът, прибрал се, приготвил примката и се сетил за бележката. Извадил я от джоба си и прочел: "НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА“…
Помислил малко човекът и някаква надежда се зародила у него. Махнал въжето от врата си.
Минало време. Малко по малко човекът започнал пак да се замогва. Възстановил бизнеса си и парите си. Решил да даде угощение в чест на това, че отново живее добре. Поканил целия град, дошъл и продавачът. Стоял кротко на една маса и само наблюдавал. Отишъл при него домакинът и му казал:
- Благодаря ти, добри човече! Ти ми спаси живота с онази бележка. Сега отново съм богат, имам приятели и животът ми има смисъл. Кажи какво да направя за да ти се отблагодаря?
Продавачът го погледнал, поклатил глава и казал:
- Нищо не искам, освен едно - запомни добре, НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА“


706

6

order

02.11 2020 в 21:47

НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!!!!!! Бай ТУЛУП ... МИСЛИ ЗА ПОСЛЕ!!!!

10372

3

elbarbudo

02.11 2020 в 19:24

Още пролетта писах, че мангъров и майтапчийски идграят доброто и лошото ченге в зле скалъпена от тиквата пиеска.

23293

2

Стефан

02.11 2020 в 19:19

:)))Тоя е пребозал с тъпи холиводски лиги за спасяването на човечеството, и после даже не си беше включил дрегера на микрофона. По радиото тая реч звучеше клоунски.

3030

1

kolio

02.11 2020 в 17:32

ми ше се пенсионира човека, с тия чекмеджета... виж, за нас е сигурно обратното - ще бачкаме до сантрапо-то...