Близнашки погва с твърда ръка търговците на гласове

OFFNews 05 септември 2014 в 20:33 2072 4

Премиерът проф. Георги Близнашки се обърна към партиите и коалициите с призив за повече толерантност в предизборната кампания.

"Да забравим поне за известно време за езика на омразата. Нека предизборната борба се води с доводи и с аргументи, а не с компромати и крясъци по площадите. Нека здравият разум да възтържествува", апелира министър-председателят в Чипровци, където беше на посещение.

Близнашки отново заяви, че предстоящите на 5 октомври избори са особено важни за страната ни.

"Служебното правителство дойде след едногодишни протести, за да се възстановят базисните ценности на демокрацията. Затова искам тази предизборна кампания да протече нормално. Полагаме усилия да се успокоят страстите и да има съревнование на предизборни платформи в името на благото на цялата нация и да не доведе тази кампания до нови разделения и до нови напрежения в обществото ни", каза министър-председателят.

Премиерът увери, че правителството предприема всички необходими мерки за предотвратяване и разкриване на престъпления срещу политическите права на гражданите, каквато е покупко-продажбата на гласове.

Създадени са и работят ефективно всички структури, отговорни за нормалния изборен процес, подчерта премиерът.

Той призова гражданите да бъдат активни и да сигнализират институциите за прояви на търговия с гласове.

"Този път можем да покажем, че няма да се церемоним и сме в състояние с твърда ръка да прекратим или поне да ограничим тези прояви. Това е една язва за обществото ни и се надявам да имаме голям обрат в нашия политически живот", коментира още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!