Бареков с нова партия "Презареди - БГ" и забрани поговорката "Учи, за да не работиш"

Антония Чорева 07 януари 2017 в 16:42 23289 11

С тениска на Христо Ботев Николай Бареков днес се върна в политиката с нова партия "Презареди - БГ". Днес той проведе Трети национален конгрес и Учредително събрание, на което закри предишната си партия България без цензура и учреди нова партия "България - Презареждане" или "Презареди - БГ".

Името е избрано от симпатизантите на Бареков, които гласуваха няколко седмици в анкета какво да е името на бъдещия му политически проект.

Бареков смени изцяло и ръководството на партията с, тъй като политикът смята, че по един или друг начин предишните му приближени са го предали и са работили за Бойко Борисов. Днес на Учредителното събрание в новото ръководство като заместници на Бареков бяха избрани Георги Балабанов, който е брат на актьора Ненчо Балабанов и политик от европейските консерватори и Катя Димитрова, която е член на ЦИК. 

Основната идея на новия проект на Бареков е рестарт на неговите идеи, само че с нови хора, а целите на неговата партия са да спре корупцията и да се сложи край на бедността в България. 

Освен нов екип, делегатите в Учредителното събрание на партията на Николай Бареков гласуваха и Малка харта за правата и задълженията на българските граждани. В нея за заложени основните идеи и принципи, които изповядва новият му проект. А те са: изчистване и презареждане на бъгнатата политическа система, съдебна реформа, създаване на антикорупционен орган, големите фирми да си плащат данъците, намаляване на необразованите до нула и рестарт на медийната среда. А тези цели,според Николай Бареков могат да бъдат постигнати с мажоритарна изборна система, мандатност на всички политически длъжности, лустрация, намаляване на бюрокрацията с установяване на точен брой длъжности в Министерски съвет, връщане на казармата. 

Преди Учредителното събрание на новата си партия Бареков проведе конференция на тема "Битка с корупцията". На нея бяха поканени бившият служебен премиер Ренета Инджова и бившият премиер на Сърбия Зоран Живкович, който обаче не успя да дойде заради бедствието, тъй като беше блокиран от катастрофа с ТИР на път за България. На конгреса на партията не успели да дойдат и членове от Монтана, чийто автобус бил блокиран от лавина на пътя. 

Бареков откри конференцията за борба с корупцията с думите, че в България няма осъден политик, освен Цветелин Кънчев - за побой на куче. А в същото време в кабинетите Борисов имало 12 министри с обвинения.  Евродепутатът добави още, че в България парите на държавата са разпределени в 2-3 фирми и в страната цари политическа олигархия. Освен той каза, че подкупите са на всички нива - в тази връзка Бареков каза, че ако някой му поиска рушвет, ще го пребие и ще го излежи в затвора, ако трябва,с което имаше предвид, че за подкупите и корупцията са виновни, както искащият, така и даващият.

Бареков предупреди също, че предстои глад за българина, който ще изкара народа с пушките. 

Накрая на речта си евродепутатът и български политик заяви, че трябва да бъде забранена поговорката от учебниците "Учи, за да не работиш", която години наред се прилага в страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

19

Hihi1981

08.01 2017 в 10:36

Аман от тоя смешник!!!

17898

18

кикимора

08.01 2017 в 09:18

Преподреждане на препрани капути.