Бареков иска мнозинство без ДПС и БСП, още не е решил става ли депутат

OFFNews 06 октомври 2014 в 15:42 9189 17

Пресконференцията на ББЦ.

Снимка OFFNews.

Пресконференцията на ББЦ.

Мнозинство без ДПС и БСП в парламента поиска лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"България няма време и нерви да чака и търпи политически крамоли и пазарлъци. Ние сме за широко проевропейско мнозинство в парламента, с ясна политическа отговорност и ясна подкрепа по групи. Всяка група трябва да реши дали иска да участва в такъв широк формат", заяви Бареков.

Той добави, че политически партии с проруски и антиевропейски наклонности не са подходящ партньор за ББЦ в народно събрание. Като такива той определи „Атака“ на 100%, а АБВ и ПФ според него трябвало да разяснят своята позиция, тъй като имали подобни наклонности. Новият политик категорично не поиска да се коалира с ДПС и с БСП, защото тя се разпадала като партия.

Бареков заяви, че не приема позицията на ГЕРБ Бойко Борисов да стане отново премиер и допълни, че партията има много добри и способни кметове, без да посочва конкретни имена.

Лидерът на ББЦ смята, че парламентарната група на партията му е идеална, защото представя хора от всички райони на страната, млада е и всеки в нея става за министър. Единственият кусур, който си намери Бареков, е, че няма нито една жена в нея заради напускането на Калина Крумова. „Това ще е най-мъжката група в парламента, май е време за мъже в Народното събрание“, коментира той.

Бареков заяви, че бъдещият парламент ще е шарен, което е хубаво, защото така не са останали непредставени в него български граждани.

"Останаха непредставени само двама, които се занимават с мятане яйца и камъни", каза Бареков, намеквайки за напусналия заместник председателското място на партията Ангел Славчев, който на откритото заседание на ДКЕВР за увеличаването на цената на тока замеряше председателят на комисията с яйца.

По повод това дали ще стане евродепутат или ще влезе в парламента, Бареков посочи, че още не е решил и каза, че ще съобщи решението си след седмица. Бареков обаче бе категоричен, че където и да се намира, ще контролира парламентарната група на ББЦ в родния парламент.

"Дядо Коледа да слезе и да стане министър-председател, това няма да подобри живота на българина по Коледа", коментира още той.

По време на първата пресконференция на партията след изборите се разрази и спор между Бареков и работещи в No Frame Media журналисти, които бяха дошли, за да питат кога ще им бъдат изплатени заплатите - част от парите, които фирмата на Николай Бареков дължи на медията.

Той обаче каза, че пари няма и чака решението на съда. След това неговите охранители се приближиха, за да изведат създаващите смут журналисти, но те си тръгнаха доброволно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!