БСП за ваканцията на депутатите: Да разпуснем тогава и Министерски съвет

OFFNews 12 октомври 2016 в 12:23 4463 2

БСП започва консултации с другите групи за събиране на подписи за свикване на Народно събрание", каза в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова.

По думите й парламентът трябва да работи. "Такова чудо никога не се е случвало и няма да позволим да се случи за пръв път в България“, категорична е тя по повод ваканцията, която си гласуваха депутатите.

Тя подчерта, че действията на управляващите показват само едно – страх и опит да се заглуши гласa на опозицията и разговорa по най-важните теми за обществото.

„Страх от вота на недоверие, който щеше да бъде внесен до изборите. Страх от днешния случай, в който поискахме министър Петкова да дойде и да бъде изслушана. Миньорите са под земята, нямат хляб и вода, и вместо да дойдат тук, да изслушаме министъра и да вземем решение какво се прави със сектора, те закриват заседанието“, посочи Нинова.

По нейните думи има и страх от темата бежанци, след като БСП показа публично постановление 208, с което се разрешава да се заселват трайно бежанци у нас, както и от редица други теми.

Левият депутат Жельо Бойчев добави, че се нарушава законодателната програма на Народното събрание и се поставя под риск гледането на бюджета. Според него трябва да бъде разпуснат и Министерски съвет, ако аргументът e, че Народното събрание ще се превърне в предизборна арена.

Депутатът от БСП Таско Ерменков пък призова: "Нека министърът на енергетиката Теменужка Петкова да дойде тук. В момента в мините на Бобов дол има 650 човека, които стачкуват. Част от тях са под земята. Те стачкуват ефективни и нямат храна и вода. Тя трябва да каже каква е политиката на държавата и Министерство на енергетиката към въгледобива в България? Какво прави държавата по отношение на тези миньори".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови