БСП осъди изказването на Хафъзов

Елица Мартинова 14 февруари 2014 в 12:23 4336 3

Янаки Стоилов

Снимка БГНЕС

"Ние не приемаме някои крайни квалификации, които бяха направени от депутат на ДПС, които прекрачват тази дискусия и засягат въпроси на националната сигурност - на това, което би трябвало да обединява всички народни представители и парламентарни групи. Очакваме от ръководството на ДПС да каже дали то споделя или не такъв начин на обяснение, който беше даден."

Това заяви в кулоарите на парламента Янаки Стоилов от "Коалиция за България" след двучасово заседание на парламентарната му група. Коментарът му бе по повод разпаленото изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, след като парламентът отхвърли текст, който би позволил предизборните кампании да се водят на език, различен от българския.

Макар че повечето от депутатите на КБ гласуваха с "въздържал се", Стоилов вота на социалистите така: "Цялата парламентарна група подкрепи текста кампанията да се води на официалния български език".

Попитан дали днешното неразбирателство е удар по отношенията между КБ и ДПС, които подкрепят правителството, Стоилов заяви:

"Дискусията по отношенията БСП - ДПС е по-сложна и по-голяма тема, която засяга и съдържанието на управленската политика, и кадри в управлението, но не бих искал сега да смесваме тези две теми. Днешната ситуация има важно значение с цялостната проблематика на отношенията на двете партии, които подкрепят правителството", каза Янаки Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!