БСП обвини ГЕРБ, че краде от закуските на децата

OFFNews 30 септември 2016 в 12:16 4980 5

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващата партия ГЕРБ, че краде от храната на учениците.

Тя представи данни в парламента за фактури за закупуване на храна за училищните столове, като цитира данни, според които цените на закупените плодове и хранителни продукти за училищата са много по-високи, отколкото на пазара. „ Крушите са 6.46 лв., ябълките – 4,54 лв., портокалите – 4,26 лв., морковите – 6 лева, а сиренето – 12.

Нинова уточни, че нередностите са по програмата „Училищен плод и мляко” на фона на външен провал и вътрешна мизерия.

Лидерът на БСП не пропусна да припомни, че партията смята да вкарва вот на недоверие към управляващите и търси подкрепа от други партии. Тя припомни проблемът с бежанците и обвини ГЕРБ, че парите – 160 млн.евро, които Европа ни дава, половината са за строеж на нови лагери за бежанци, смяната на Бокова с Кристалина Геогриева за шеф на ООН, която по думите й е чуждо решение.

Нинова посочи като провал и здравната, образователната, пенсионната и съдебната реформи и каза, че ножицата между бедни и богати се е отворила, и богатите стават все по-богати, а бедните – все по-бедни. Всичко това плюс провалът на правителството във външната политика са мотивите за вот на недоверие, иницииран от левите.

В този смисъл Нинова предложи ГЕРБ да си сменят логото от „Работим за гражданите” на „Крадем от гражданите и работим за себе си”.

В отговор ГЕРБ излезе с декларация, в която посочи, че 160-те милиона евро от Европа нямат нищо общо с построяването на лагери за бежанци и това е лъжа.

„Нито едно евро няма да отиде за построяването на нови съоръжения”, категорични са от ГЕРБ и припомниха, че именно БСП е партията, която е оставила държавата със спрени еврофондове, която е родила модела „Кой” в кабинета на Орешарски и изкарала гражданите на улиците, както и че е биела студентите, за които сега говори, че са без работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

3

mendi

30.09 2016 в 13:34

ОХО! Да бяха само ГЕРБ и само от децата щяхме да ги прехраним.
ВВсички вие (ГЕРБ, БСП, ДПС, НФСБ, ДПС, ДОСТ, и тн) крадете не само от закуските, ами от всеки наш залък на всяко хранене!
Както е казал народа - "да ви преседне дано" ама НА! Не ви пресяда... Да ще ни крадете още много години, да ви е сладко!

20374

2

Стринка Минка

30.09 2016 в 13:05

С тоя шеф на БСП Боцата ще векува.

10538

1

Black Hex

30.09 2016 в 12:41

Хайде сега... "обвини". Стига силни думи. Обвинява Прокуратурата или ищеца с адвоката си.
Па и тва за кражбите да не е лъжа? В първия мандат на пладнешките обирджии имаше един дето му викаха "баничката". Тва му беше бизнеса - разнасяше банички и кифли по училищата. После видяха, че е умен, способен, отговорен, с размах, работещ безотказно под напрежение и го оцениха. Направиха го шеф на... АЕЦ Козлодуй!
Мдам.
Както е казал другарят Владимир илич - "Кадрите решават всичко!"