БАСТА: Властта си затваря очите за схемата "19/45"

OFFNews 29 април 2014 в 09:03 3942 3

Мирослав Найденов

Снимка БГНЕС, Архив

„Има затваряне на очи. За да можеш да събереш незаконни средства, трябва буквално да се вдигнат бариерите, да могат да влязат в горите, да осъществят незаконна сеч, да я продадат и така да се съберат парите.“

Това заяви пред нова телевизия бившият земеделски министър и създател на БАСТА Мирослав Найденов в коментар по схемата с незаконната сеч, станала известна като „19/45“.

В студиото бе и другият лидер на БАСТА – Емил Димитров. Той заяви, че действащи директори в сферата на горите са се оплаквали за схемите на управляващите. По думите му обаче те няма да говорят публично, защото се страхуват за работните си места.

„Това са достойни хора, които работят дълги години в сферата на горите. Това нещо не се е случвало дори по време на мутренските години. Тогава е имало незаконна сеч, но никога не са рекетирани за пари в брой“, каза Мирослав Найденов.

Той уточни още, че за да се съберат 45 000 лв., незаконната сеч трябва да бъде за много по-голяма стойност, за да могат да се покрият разходите по извършването й. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!