Ахмед Доган с награда за духовното ни сближаване с руския народ

"Който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя", пише почетният председател на ДПС

OFFNews 08 декември 2016 в 13:07 11233 14

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган получи приз за сътрудничество между Руската федерация и Република България в областта на духовното сближаване между двата народа, съобщи пресслужбата на партията.

Наградата е от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство" – Русия.

На церемонията по връчването на наградата Доган отправил писмо-благодарност за високия приз до г-н Павел Журавлев, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София.

Ето и текста му (без редакторска намеса):

До г-н Павел Журавлев

Ръководител на Представителството на

Россотрудничество на България,

Директор на Руския Културно-

Информационен Център в София

Уважаеми госпожи и господа!

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни!

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя.

Тъкмо затова може би Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение.

Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

15

El Commandante

09.12 2016 в 13:09

"Унизително"

Странно, няма проблем в съществуването на Америка за България, но ако има нещо като Русия за България, всички изпадат в истерия....

29216

14

Лопе де Вега

09.12 2016 в 08:21

Айде ма, Ленке. Къде се затри? Изпренадахме се да се завърнеш сред нас, да ни огрее мъдростта на словото ти. Само едно - по-добре не полу- а цял бок (тур.?) Голям и смръдлив!

Поздрав!

15614

9

OTBPAT

08.12 2016 в 15:19

Унизително

11058

8

piton

08.12 2016 в 15:06

Кой точно дава награда на Доган - директор на Директор на Руския Културно- Информационен Център в София.

"Културен" е за благозвучие.Центърът е Информационен т.е. разузнавателен. Познавах едно българско културно аташе отпреди 1989г. Само за доносник ставаше, интелект и култура на ниво окосена люцерна.

Щом Масква раздава отличия на резиденти в чужбина, значи са разкрити и предстои смяна. А може би резидентът се нуждае от лечение - против псих. болест или алкох. зависимост.