4-ма генерали, 3-ма журналисти, манекенка и футболен съдия сядат в 44-ия парламент

Антония Чорева 18 април 2017 в 15:02 15182 2

Новите 240 депутати от 44-то Народно събрание ще се закълнат утре. Първото заседание на парламента по традиция се открива от най-възрастния депутат. В случая това е журналистът Тома Томов от БСП, който е 74-годишен и само с няколко месеца по-голям от съпартиеца си Стефан Данаилов. По правилник той трябва да държи реч. 

Най-младият депутат пък е жена – пак от БСП. Теодора Халачева е само на 25 и вече ще седне на депутатска банка. Дамата определено е сред най-обсъжданите заради красотата си. Младата социалистка е била манекенка на "Визаж".

Със сигурност в 44-тото Народно събрание ще има най-много генерали от когато и да било - четирима.

„Модата“ тази година е такава, както партиите сами се хвалят. Тази мода тръгна от ген. Румен Радев и БСП. Социалистите ще се отчетат с бригаден генерал Кольо Милев, който е бивш командир на танковата бригада в Карлово – 61 Стрямска механизирана бригада.

ДПС ще се представи с бившия шеф на отбраната ген. Симеон Симеонов. ГЕРБ има цели двама, а ако смятаме и ген. Бойко Борисов – трима генерали - висшият морски офицер вицеадмирал Пламен Манушев и също бивш шеф на отбраната ген. Константин Попов.

Журналистите тази година също са с голямо представителство в парламента, като се започне от най-възрастния Тома Томов, после Елена Йончева, която е една от най-известните ни журналистки, известна с репортажите си зад граница. ГЕРБ пък вкара в парламента журналистката Диана Саватева, която беше главен редактор на 24 часа в Бургас.

БСП се представя в новия парламент и с професора по социология Иво Христов.

Сред хитовите имена в новия 44-ти парламент е Спас Гърневски от ГЕРБ, който е бивш кмет на Пловдив, както и синът на кмета на Симитли Стефан Апостолов. Двамата влязоха със силен преференциален вот в парламента.

29-годишният футболен съдия Стефан Апостолов също ще седне на депутатската банка, като част от групата на ГЕРБ.

В новия парламент ще си имаме и учителка, която ще заеме мястото на Ана Баракова, но само по професия, а иначе Ася Пеева от Поморие е от ГЕРБ и ще представя учителската професия в новото Народно събрание. Тя е в парламента благодарение на феномена 15/15, при който хората гласуват за номера на партията, а именно 11, Пеева беше номер 11 в листата на ГЕРБ в Бургас.

Това е първият парламент, в който обаче ще има толкова малко юристи - досега те винаги са били голяма част от народните представители, тъй като все пак именно в парламента се коват законите на страната. В настоящото НС обаче те ще бъдат едва 27 от 240 народни представители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

18.04 2017 в 14:53

Генералите са ми много - манекенките-малко! Футболният съдия да сяда на председателското място със свирката и картоните! Колкото до юристите - и с тях и без тях все тия криви и куци закони.

Поздрав!