Въоръжени „полицаи“ ограбиха четирима плувци в Рио

OFFNews 15 август 2016 в 16:20 3457 0

Снимка FINA Doha 2014

Райън Лохте

Златният медалист по плуване Райън Лохте и трима негови съотборници са били обрани от хора, представили се за полицаи.

„Таксито на спортистите е било спряно от въоръжени хора, представящи се за полицаи. Те поискали парите и вещите на плувците. И четиримата са добре и сътрудничат на полицията“, заяви говорител на Олимпийския комитет на САЩ.

Освен Лохте, другите спортисти, които са обрани, са Гунар Бенц, Джак Конгер и Джими Фейген.

„Спряха таксито, в което бяхме, и показаха полицейски баджове. Колата им нямаше светлини и не беше обозначена, но те имаха баджове. Извадиха пистолети и ни казаха да легнем на земята. Съотборниците ми го направиха, но аз отказах. Не бяхме направили нищо нередно, затова няма да легна на земята. Тогава един от мъжете извади пистолета, зареди го и го опря в челото ми. Каза ми да легна на земята и аз вдигнах ръце. Той взе парите ни, взе портфейла ми, остави мобилния ми телефон и документите", заяви Лохте. 

Бенц и Конгер участваха на квалификациите на 4 по 200 метра свободен стил, но не стигнаха до финал. Същата е ситуацията на Фейфен за 4 по 100 метра.

Лохте спечели златен медал на щафета на 4 по 200 метра свободен стил и завърши пети на 200 метра съчетано плуване, единствената индивидуална дисциплина, в която се състезава.

И преди началото на Игрите най-голямото притеснение на организаторите беше престъпността, пише в „Ню Йорк Таймс“. Правителството на щата Рио де Жанейро осигури голям брой охранители и улиците около олимпийското село приличат на военен гарнизон.

Въпреки това в Рио са извършени повече престъпления от колкото на последните няколко олимпиади. В нощта на откриването шефът на охраната е бил обран, след като е заплашен с нож. Двама от треньорите на отбора по гребане на Австралия бяха нападнати и обрани в квартал „Ипанема“, а някои от олимпийците бяха обрани по време на пробна евакуация в олимпийското село. Автобус, пълен с журналисти, беше нападнат, а стъклата счупени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови