Мили българино, гле’й ся

Константин Генчев 05 юли 2016 в 17:48 4816 3

Мили българино, гле’й ся.

Много добре знам, че ти си всестранно развита личност. Знам, че имаш изключително висока обща култура. Знам, че си дълбоко запознат с всички световни и вселенски казуси и твоето мнение за тях е меродавно. Знам, че ти по никой параграф не си мързелив и много мразиш половинчата работа. Знам, че когато виждаш нередности от всякакъв характер, ти предприемаш необходимите мерки, за да има ред и правосъдие. Ти не позволяваш никому да те води за носа и да ти налага своето мнение. Твоите решения са винаги добре премерени и рационални. Освен всичко друго, ти си и ерудиран политически експерт. Ех, ако бяха и британците като нас…

Те можеше да си спестят тежък икономически срив и политическа криза, която изобщо не е ясно колко време ще продължи. Както вече ви е известно, най-популярното търсене в Google след референдума е било “Какво е Европейски съюз?”. Представяш ли си? Да отидеш да си дадеш гласа за нещо, което дори не знаеш какво представлява? Нечувано. Особено тук. Другият любопитен факт е, че цялата рекламна кампания на LEAVE движението е основана върху лъжи и популизъм. 350 милиона паунда ще влизат в здравната каса?

Да, ама не. Ще затворим границите за имигранти! Да, ама не. Дори днес Найджъл Фараж ходи да си разиграва коня в НАТФИЗ… ъъ, така де, Европейския парламент… и пак получи кроше… вербално, но все пак - кроше.
Ако британците бяха умни колкото нас, те нямаше да позволят този фарс да се материализира на тази планета. Щяха да се информират, да четат, да обсъждат, да знаят какви са цифрите в действителност и какви биха били последствията от подобен ход. Те нямаше да си затварят очите за малоумие след малоумие, заем след заем, далавера след далавера, магистрала след магистрала, застрояване на плаж след застрояване на плаж… Те щяха да знаят, че всеки един глас е от огромно значение, особено за такъв казус.

Лесно е кротко да си седиш и да съдиш, българино, проблемите в чуждата камбанария, нали? Да, ама не. ТИ, българино, гласува за Волен Сидеров. ТИ гласува за Николай Бареков. ТИ, за пореден път, гласува за Бойко Борисов. ТИ сложи тези хора на управленски позиции в нашата мила държава. Още колко заема трябва да се изтеглят, още колко далавери трябва да се завъртят, ЗА ТВОЯ, НА ДЕЦАТА ТИ И НА ВНУЦИТЕ ТИ СМЕТКА, при това, за да вденеш, че нещо не е както трябва? Живот и здраве, когато дойде време отново да дадеш своя глас, МОЛЯ ТЕ, от все сърце, спомни си за цялата политическа и икономическа експертиза, която ти приложи, коментирайки Великобритания и нейните проблеми, и я използвай за своята собствена камбанария. Кой знае, може пък да се промени нещо…

С обич,
Мил българин

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

07.07 2016 в 22:37

А, ко речи? Мил българин, който наставлява другите мили българи в типичния за мил българин стил - ей на това му викам истински българин.
Де ми'й парцуцътъ?!

29585

2

Izalina

06.07 2016 в 14:35

Мили, Генчев, гле’й ся!
Наясно си, че това е в сферата на фантазиите, нали?
Положеното усилие да го обобщиш заслужава овации, но така виждаме нещата ти, аз и още няколко хиляди човечета.
Останалите българи са теоретици, нихилисти или доволно промити мозъци за да вникнат в добрия ти текст, ако изобщо го зачетат. Пък и самоиронията и самокритиката далеч не са най-популярните черти на милия българин за жалост.

Пожелавам в пъти повече оченца под заглавието горе и то на мислещи читатели.