Задържаха извършители на незаконен добив на въглища в Перник

offnews 14 май 2016 в 16:34 3542 2

След извънредна проверка на място, на която присъства и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, бяха задържани извършители на незаконен добив на въглища в района на град Перник, съобщават от пресцентъра на енергийното министерство.

Експерти на Министерството на енергетиката, съвместно с местната икономическа полиция, установиха извършването на системен нерегламентиран добив на въглища от група физически лица без предоставена концесия по Закона за подземните богатства. Като контролиращ орган енергийното ведомство ще изготви констативен протокол, с който ще се предприемат необходимите действия. Предстои да бъдат наложени и административно-наказателни актове, според действащото законодателство на лицата, извършващи добива на подземни богатства без предоставени права.

От началото на тази година това е третата извънредна проверка на място, извършена от Министерството на енергетиката. Следващата седмица предстои среща на зам.-министър Станков с представители на инициативния комитет на жители от град Перник, на която да се дискутират мерки за преустановяване на незаконния добив в района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12405

2

dodo_x

14.05 2016 в 23:42

Не от лесно са слезнали долу,поне не крадът щом работят тази тежка и опасна работа,не че нещо ама къде е регламентиран незаконния добив със закон

12539

1

mdn

14.05 2016 в 21:49

Много по-добре е да копаят въглища,другата алтернатива им е да крадът,което е по-лошо.