Всички магистрали са отворени за движение

Само участъкът Карнобат-Бургас все още не е почистен

OFFNews 11 януари 2017 в 08:48 3622 0

Снимка БГНЕС

Всички магистрали в страната са отворени и проходими в зимни условия. Единствено участъкът на АМ "Тракия" Карнобат-Бургас все още е недостъпен.

Това каза тази сутрин министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

„В Бургаска област обстановката остава все още по-усложнена. В момента колегите отварят направлението Бургас – Слънчев бряг. Достъпът до Бургас все още се осъществява по обходния маршрут през Елхово – Средец и Болярово“, каза Павлова.

Област Варна – магистралата Варна – Шумен е отворена и са отворени една голяма част от третокласните,второкласните и първокласните пътища в областта.

По думите на Павлова най-сложна остава ситуацията при Долни Чифлик.

„Там работят екипите усилено, за да помогнем и на общината, тъй като там е най-сложно и с общинската пътна мрежа“, заяви Павлова.

„Ситуацията в Добрич също се подобрява. Отваряме пътя Добрич – Варна за движение, за да може да имаме достъп до Добричка област и поетапно усилията ще са насочени към отваряне и на по-малките пътища в областта в рамките на деня“, добави тя.

По думите й аналогична е ситуацията в областите Разград, Търговище, Шумен и Силистра, където главните направление се отварят поетапно за движение. „Пробиват се и малките пътища“, каза тя.

Павлова добави, че забраните за движение на тежкотоварни автомобили остават валидни там.

Тя уточни, че основен фокус на усилията днес ще бъде да се отворят всички пътни направления за леките превозни средства и поетапно да се пуска тежкотоварното движение.

„Въпреки, че в момента то може да се движи по всички магистрали с изключение на участъка Карнобат – Бургас“, поясни Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови