Времето отново се затопля от утре

ОFFNews 05 февруари 2016 в 19:10 4639 0

Минималните температури утре за страната ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 4° и 9°, предаде НИМХ, цитиран от „Фокус”.

Облачността от запад на изток бързо ще се разкъсва и намалява като до сутринта почти над цялата страна ще се установи предимно ясно време.

Валежите през нощта ще спрат. През деня ще духа до умерен север-северозападен вятър, който до края на деня ще стихне.

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са 3° - 4°, вълнението на морето ще е 3 - 5 бала. Температурата на морската вода е 6° - 8°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната, между минус 3° и минус 8°, на места в Североизточна България и до минус 10° - минус 12°. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър и бързо ще се затопли, максималните температури ще са между 6° и 11°. В началото на следващата седмица облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще остане без валежи. Вятърът ще е слаб. Затоплянето ще продължи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови