Времето днес ще е дъждовно, с максимална температура 25 градуса

OFFNews 15 април 2017 в 08:11 5240 1

Предимно слънчево, с максимални температури между 20 и 25 градуса, ще е времето днес, според прогнозата на НИМХ-БАН. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места - главно в югозападната половина от страната - ще има краткотрайни валежи, в отделни райони – придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Над планините, преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в масивите на Южна и Западна България – купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. На височина над 2400 метра валежът ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 10-12°, вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Дъжд с гръмотевици и температури между 9 и 21 градуса. Такова ще е времето на Великден. Дъждовете ще продължат и в понеделник, когато рязко ще захладнее и максималната температура ще е 11 градуса. От вторник ще започне затопляне, но ще продължи да вали. В сряда и четвъртък също се очакват валежи. Първият ден без дъжд ще е последният работен от идната седмица - петък. Времето ще остане хладно - с 12 градуса средна максимална температура за страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови