Версия: Братът на Кенеди наредил убийството на Мерилин Монро

OFFNews 17 май 2014 в 08:00 22518 1

Мерилин Монро

Мерилин Монро е била убита по нареждане на брата на американския президент Джон Кенеди Боби Кенеди. 

Това твърдят в новата си книга разследващият Джей Марголис и колегата му от Ню Йорк Таймс Ричард Бъскин. 

Блокбъстърт "Убийството на Мерилин Монро: Случаят приключен" извежда версията за това, че актрисата не е посегнала сама на живота си, както се твърдеше досега, а е била убита, за да се прикрият връзките ѝ с президента Кенеди. Авторите на книгата се позовават на интервюта и показания на очевидци на събитията от далечната 1962 година. 

Марголис и Бъскин твърдят още, че Монро имала намерение да извади наяве "мръсни тайни" от живота на семейство Кенеди, като си записвала всичко в тефтерче. Така се стигнало и до решението за ликвидирането ѝ, като Боби Кенеди не е действал сам. Негови съучастници били братът на съпругата му актьорът Питър Лоуфорд и психиатърът на Мерилин д-р Ралф Грийнсън, който е дал фаталната инжекция сънотворно пентобарбитал.

"Боби Кенеди беше твърдо решен да я накара да млъкне, независимо от последствията", разкрива години по-късно Питър Лоуфорд, който, според авторите, днес се разкайва за случилото се. "Това беше най-лудото нещо, което някога съм правил - и аз бях достатъчно луд, за да позволя това да се случи", разказва той в книгата.

Джеймс Хол, който бил в дома на Мерилин Монро в деня на смъртта ѝ, пък твърди, че видял как д-р Грийнсън инжектирал директно в сърцето на актрисата неразреден пентобарбитал. Хол бил изпратен от Боби Кенеди, за да се "грижи" за Мерилин. 

Двамата автори твърдят също, че между Боби Кенеди и актрисата също имало любовна афера. Това станало, след като президентът пратил брат си в Лос Анджелис през лятото на 1962 година, за да убеди Мерилин да спре да звъни на президента в Белия дом. Боби трябвало да ѝ обясни и това, че Джон Кенеди няма да се разведе със съпругата си Джаки и да се ожени за Мерилин. 

Вместо това, Боби попаднал в леглото на актрисат. "Това не беше намерението на Боби, но тази вечер той прекарал нощта в спалнята ѝ", разказва Питър Лоуфорд. Така се стигнало до връзка, от която Боби Кенеди опитал да се измъкне, като започнал да избягва актрисата. Тя пък го заплашила, че има намерение да даде пресконференция, за да разкрие аферите си с двамата братя и за всички мръсни тайни за семейство Кенеди, които научила от тях. 

Това довело и до вземането на фаталното решение, твърдят авторите на книгата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови