Трайчо Трайков: България е пленена държава

ОFFNews 27 октомври 2014 в 18:13 8136 14

Трайчо Трайков.
Трайчо Трайков.

"България е пленена държава, някои държави имат мафия, а у нас мафията си има държава", заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред bTV.

Според него това е ситуация, когато икономически субекти сами създават правилата и законите в държавата според своите интереси, разпорежда се с държавни земи и туристически обекти по неясен начин, позволява незаконната търговия с дървесина, контрабандата и нелегалните парични потоци да минават през страната.

Трайков смята, че правителство може да има, но ГЕРБ трябва да има партньори, които да помогнат на партията за реформите. Той смята, че от партията на Борисов зависело дали "ще върви по бойното поле с танк" или "ще се движи между куршумите с трабант".

Останалите партии в кабинета ще имат задачата да убедят Борисов, че реформите в правосъдието, пазарната икономика и т.н. са в полза на всички, включително и на ГЕРБ, както и че ще трябва да се опитат да решат проблемите с големите енергийни проекти, стига те да се окажат целесъобразни.

Накрая Трайков каза, че смята, че "има шанс много от разходните компоненти в цената на тока да бъдат намалени", но какъв ще е крайният резултат и дали ще има намаление на крайната цена на електричеството - не се знае. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!