Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Трафиканти крият нелегални мигранти в ромските махали в София

OFFNews 08 март 2017 в 20:49 3679 1

Трафиканти крият нелегални мигранти в ромските махали в София, докато бъде организирано прехвърлянето им към Централна и Западна Европа. Това заяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев, цитиран от БНТ.

Разследването, свързано с последната операция по задържането на трафиканти на ДАНС и МВР, е започнало през септември миналата година. 

Каналът за трафик на мигранти бил от Турция през България за Централна и Западна Европа. В зависимост от възможностите, мигрантите са извеждани още от България през Сърбия или Румъния. 

Докато бъде организиран транспортът им, трафикантите криели мигрантите във "Факултета" и "Модерно предградие" в София, а тарифата за преминаването само през България варирала от 600 до 1000 евро. 

В рамките на разследването са разпитани множество свидетели, а при операция вчера са задържани над 10 души, като на 6 от тях са повдигнати обвинения, обясни Гешев. 

По думите му групата се състояла от двама българи, трима иракчани с разрешение за постоянно пребиваване у нас и алжирски граждани. 

При обиските са намерени пистолет и множество тефтери, в които е водено счетоводството на групата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!