Товарни камиони закъсаха на пътя Силистра - Русе

OFFNews 27 декември 2014 в 14:57 3478 0

Товарни камиони закъсаха на пътя Силистра - Русе

По пътя Силистра - Русе, в района на село Сребърна, са закъсали товарни автомобили и са препречили пътя, съобщи БНР. Образувала се е опашка от автомобили, които изчакват пътят да бъде разчистен. Специализирана техника е изпратена да разчисти пътя, съобщи дежурният в Областното пътно управление. От 5 часа сутринта 14 машини чистят и опесъчават проблемните пътни участъци. В Областното пътно управление е въведено 24-часово дежурство. 

Общо 26 машини разчистват снежната покривка от главни и второстепенни улици във всички квартали на Русе, а други 12 са разпределени по входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа и пътищата в общината. Въпреки силния снеговалеж затворени пътища и населени места с прекъснато електрозахранване няма.

Обстановката по пътищата в Силистренска област се усложнява, след като валежите от сняг не спират вече няколко часа. 

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха по рано днес от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Водачите обаче трябва да съобразяват гумите и скоростта със сезона, припомня АПИ. Снегопочистващите фирми са осигурили около 700 машини за почистване на пътищата през изтеклата нощ и продължават работа на 24-часов режим.

Троянският, Върбишкият и Златишкият проход са затворени. Преминаването през Шипченския, Петроханския, Твърдишкия и Вратнишкия проход е ограничено.

Снегът ограничи за кратко движението в посока към граничния пункт Калотина, както и по второкласния път между Симитли и Разлог, но бе разчистен още през нощта.

Пристанище Варна е затворено заради силния вятър, който достига до 11 метра в секунда. Летището работи нормално.

Над 130 снегопочистващи машини са работили през изминалата нощ в София. Улиците, по които се движи масовият градски транспорт, са били обработени със смеси срещу заледяване. Почистени са и някои от кварталните улици, както и Южната дъга на околовръстния път, уверяват от АПИ. Продължава обработването на пътя Алеко - Драгалевци в планината Витоша. На място работят две снегопочистващи машини.

Автобус с неподходящи за сезона гуми и пълен с деца от ски-училище катастрофира на Витоша. При инцидента няма пострадали. Автобусът се движел от хижа "Алеко" към Драгалевци без вериги и с неподходящи за сезона гуми, заради което се е подхлъзнал и забил в дърво.

Преустановено е движението на автобусна линия 66 поради усложнена зимна обстановка в планината= Пътят към Морените остава затворен за движение, поради усложнената зимна обстановка и автобусна линия 66 временно няма да изпълнява маршрута си в тази част. В зависимост от метеорологичните условия след 14.00 часа ще бъдат пускани само автомобили с вериги.

Всички пътища на републиканската пътна мрежа в Смолянска област са почистени и опесъчени, съобщиха от Областното пътно управление. Товарните моторни превозни средства обаче трябва да се движат по второкласния път Батак-Доспат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета. Снежната покривка в района на Доспат е около 12 сантиметра, а в Смолян и околностите - между 6 и 8 см.

На 28 декември от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, съобщиха от АПИ. Котленският проход ще бъде затворен за движение на МПС над 10 т. Мярката се въвежда от 16.00 ч. на 28 декември. Водачите могат да използват като алтернативни маршрути Ришки проход и Прохода на Републиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови