Тома Томов за досието в ДС: Атакуват ме, защото подкрепям Ирина Бокова

OFFNews 28 септември 2016 в 09:41 8797 5

Тома Томов за досието в ДС: Атакуват ме, защото подкрепям Ирина Бокова

Атакуват ме, защото подкрепям кандидатурата на Ирина Бокова за главен секретар на ООН. Така журналистът Тома Томов коментира изнесените данни за агентурното му минало и принадлежност към Първо главно управление на Държавна сигурност като агент Тодоров. 

Пред bTV той посочи, че връзките със службите са продължили пет години и те са се отказали от него. По думите му работата с разузнаването се е характеризирала с това да бъде „дебрифиран”, след като се е връщал от чужбина. „Когато работех в БНТ пътувах много и когато се връщахме бяхме дебрифирани. Направих филм за американския президент, комитета го забрани, а Иван Славков го пусна. Така бях уволнен за антисъветска дейност”, обясни той с уточнението, че от 42 г. е приключил със службите.

Томов коментира, че тогава е вървял с вълната, правил е журналистика, а всички, които са напускали страната по онези времена са били свързани с разузнавателните служби.

По повод избора кой да оглави ООН Томов не смята, че шестата позиция е проблем за Бокова, а проблемът е кампанията, която се води срещу нея в България. Той беше категоричен, че смяна на кандидата ще бъде тотален провал и резил.

Журналистът все отношение и по повод първия дебат между кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Според него това е било „махленска свада” и „много груба битка.” „На нея й вярват 2/3 от американците, а зад него застават много гневни хора”, посочи той с уточнението, че Америка има силен расов проблем. Той изрази и прогнозата, че ако някой от тях двамата заеме по-остра политика спрямо Русия може да се стигне и до ядрена война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13709

2

Маргарит

28.09 2016 в 11:10

А дали е имало и един водещ журналист и спортист от онова време, който да не е бил "доносник" или служител на МВР?
За един преател питам.

11959

1

Nick F

28.09 2016 в 09:48

Да бе заради Бокова са му направили фалшиво досие.