Тежките случаи на COVID-19 от Пазарджик ще се лекуват в Пловдив заради карантината в местната реанимация

OFFNews 27 май 2020 в 16:49 2793 0

Пациенти с COVID-19 от Пазарджик, нуждаещи се от реанимация, ще бъдат лекувани в УМБАЛ "Пълмед" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация, цитиран от БТА.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че Медицинският щаб е взел решение и е определил УМБАЛ "Пълмед" да приема пациенти за лечение на коронавирус, насочени от област Пазарджик, включително и за интензивно лечение, след апел за помощ на Областният кризисен щаб на Пазарджик.

Спешната мярка се налага поради продължаващата карантина на медицинския персонал от ОАИЛ на МБАЛ "Пазарджик". Преди 20 дни 14 медицински лица са дали положителни проби и това е наложило затварянето на реанимацията в Инфекциозното отделение на болницата.

Срокът на решението е до 14 юни, надяваме се дотогава обстановката в Пазарджик да се нормализира. Трябва да сме съпричастни и да си помагаме, е коментирала Дани Каназирева.

От Областна администрация припомнят, че в Пловдив и областта за лечение на пациенти с COVID-19 остават УМБАЛ "Свети Георги", УМБАЛ "Каспела" и общинската болница в Карлово, която има инфекциозно отделение. Това обаче не освобождава от ангажимента останалите болници, които трябва да имат помещения, където да изолират пациенти със съмнения за коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови