Цялата група на ПФ дари заплатите си за лечението на малкия Слави

OFFNews 27 октомври 2014 в 18:59 15586 8

Слави Едрев

Всичките 19 депутати от парламентарната група дариха заплатата си за лечението на малкия Слави Едрев. Първата си депутатска заплата за благородната кауза са дарили още двама депутати от БСП и един от ГЕРБ.

Това съобщи Бетина Терзиева, която започна кампанията за набирането на средства за лечение на болното дете.

Малко преди рождения си ден, тя започна да пише до приятелите си във фейсбук съобщение, че не иска подарък за рождения си ден, а вместо това ги приканва да пуснат DMS за Слави.

След това поведе кампания депутатите да се откажат от първата си заплата, която им се полага за времето преди парламента още да е започнал работа и да я дарят за каузата.

Слави Едрев е с диагнози "Детска церебрална парализа" и "Епилепсия" по рождение. Въпреки провеждането на антиепилептично лечение и редовна рехабилитация, детето продължава да бъде с тежко изоставане в моторното и нервно-психическото си развитие. Това принуждава родителите на Слави да търсят други, алтернативни методи на лечение като трансплантация на собствени стволови клетки. През август получават потвърждение от Руския онкологичен център „Н. Блохин”, че Слави може да бъде приет за изследване и лечение с използване на клетъчни технологии.

Общата продължителност на лечението е 3 години, с вливки на всеки 2-3 месеца, а необходимата сума е 105 000 евро.

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS SLAVI на номер 17 777

Дарителска банкова сметка:
Титуляр: Слави Пламенов Едрев
Банка: ПроКредит Банк
IBAN: BG53 PRCB 9230 1046 9890 19
BIC: PRCBBGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови