Такси спря на велоалея край злополучния Руски паметник (снимки)

OFFNews 08 април 2016 в 15:11 7664 10

Такси спря на велоалея край злополучния Руски паметник (снимки)

Такси спря на велоалеята при кръстовището на Руски паметник. Районът е печално известен с предпочитанията на шофьорите да минават по тревните площи на "зеления трамвай" в София. 

Снимките с таксито бяха публикувани във фейсбук страницата "Спаси София" и техен автор е В. Рошманов. От кадрите се вижда, че таксито е повикано на адрес, а в него се качва възрастен човек.

"Пространството около Руски паметник се превърна в поле за изява на крайно недобросъвестни шофьори. Днес, водачът на такси на фирма Радио СВ Такси ООД с регистрационен номер СА 7748 РТ грубо наруши правилата за движение по пътищата обслужвайки клиент по средата на велоалеята. Освен че застрашава живота на пешеходците и велосипедистите, автомобилът руши и новата инфраструктура, платена с нашите данъци", се казва в коментара по снимките.

Районът около кръстовището на Руски паметник стана пословичен с поредицата инциденти. В средата на март трамвай блъсна бус, главният секретар на Министерството на външните работи (МВнР) Стоян Тодоров се прости с поста си, след като беше заснет да минава през тревните площи, а само ден преди това автомобил заседна на същото място. Първият официален случай на прекосяване на зелените площи беше през лятото на 2015 година, когато линейка аварира върху зелените релси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!