Такева заплаши с 40-дневна стачка, ако родители записват учители с "бръмбари"

OFFNews 18 май 2017 в 16:21 4491 4

Янка Такева

Лидерът на синдиката на учителите Янка Такева заплаши с 40-дневна стачка, не престане ли практиката родителите да поставят записващи устройства на децата си, за да следят какво се случва в клас.

"Ако родителите продължават да слагат бръмбарчета в яките на децата си, чрез които да се подслушва работата на учителите, ние ще излезем за 40 дни и ще повторим учителската стачка", заяви Такева, цитирана от "Дарик".

Синдикалният лидер изрази и несъгласието си с въвеждането на видеонаблюдение в детските градини и ясли - мярка, за която много родители настояват, а Столична община обеща да въведе в самостоятелните детски ясли.

Според Такева трябва да се подписва договор между преподавателите и родителите, за да може всяка от двете страни да поеме конкретни ангажименти. „Близо 14% от българските деца са неграмотни и причината за това не са учителите, а родителите, които не изпълняват конституционното си задължение да ги изпращат на училище”, коментира още Янка Такева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

3

bls

18.05 2017 в 16:59

"Синдикалният лидер изрази и несъгласието си с въвеждането на видеонаблюдение в детските градини и ясли - мярка, за която много родители настояват, а Столична община обеща да въведе в самостоятелните детски ясли." АРГУМЕНТИ? Какви са аргументите да НЯМА видеонаблюдение! Във всяко сериозно и голямо предприятие в страната, във всеки магазин за хранителни стоки и алкохол има видеонаблюдение - да разбирам ли, че алкохол за 50 лв или 10 откраднати ... примерно тениски от шивачки са по-ценни от здравето на децата (най-засегнати да речем в детската градина и яслите)? НачЕ нема проблем да следим някой да не крадне нещо, но ако тр да се следи дали изперкали даскалици не малтретират деца в детска градина и ясла, които даже не могат да си кажат след това - това е проблем! Чува ли се тая какво говори? Освен това - така ще се помогне и на самите учители щото не са един и два случаите на малтретиране от страна на по-големи ученици срещу учителки - не искат ли да се чувстват сигурни и те?

12021

2

bls

18.05 2017 в 16:56

Аре да видим кой е по-голям - аз предлагам в следствие на думите на тази женица българските родители като протест да спрат за 40 дни децата си от училище - или докато г-жата не подаде оставка/не бъде отстранена. Аре децата до 7 клас в големите градове да приемем, че ще е трудно щото все пак някой тр да ги гледа, но всички след 7 клас могат да се оправят сами. Да видим ако някои средно училище остане без кьорав ученик 1 седмица дори каква ще е реакцията. Да видим кой ще го извади по-сериозен..

15914

1

поп Дръвчо

18.05 2017 в 16:28

Един от ярките признаци на проблеми в българското образование е че този артефакт към днешна дата е ръководител на учителския синдикат.

Извън това, обществените служители трябва да могат да работят публично. Учители, полицаи, чиновници - всички. Ако имат какво да крият, не са за тая работа.