Стартира "Ти и Lidl за по-добър живот" - най-голямата социално отговорна кампания на Лидл

От 1-ви май до 25-и юни компанията ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон, като със събраните средства ще финансира социално значими проекти в цялата страна

ОFFNews 27 април 2017 в 15:00 4830 0

Илияна Николова, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Красимира Величкова, Български дарителски форум, Милена Драгийска, Лидл България Евелина Павлова, посланик на „Ти и Lidl за по-добър живот“

„Ти и Lidl за по-добър живот“ – това е името на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България.

Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони.

От 1-ви май до 25-и юни търговската верига ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна, като със събраните средства ще финансира проекти, свързани с образователни инициативи за деца, опазване на околната среда, култура, изкуство и историческо наследство, както и здравословния начин на живот.

В този период неправителствени и граждански организации ще могат да кандидатстват със свои проекти на официалния сайт на инициативата – lidl.bg/ti. Националният обхват и размерът на гранта, който Лидл България ще предостави, превръщат инициативата в най-голямата и значима за компанията – всеки един проект, одобрен за финансиране, ще получи финансова подкрепа в размер на максимум до 10 000 лева.

„Тази инициатива е естествено продължение на ангажимента, който ние, Лидл България поехме – с всичко, което правим, да помагаме на хората да водят по-пълноценен начин на живот. Като отговорна компания, нашият стремеж е не само да предлагаме добро качество на добра цена, но заедно с нашите клиенти да реализираме добри идеи, които биха променили живота на всички нас към по-добро“, заяви Главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска. Тя допълни още, че от нашите клиенти не се очаква нищо по-различно от това, което винаги са правили, а именно – да пазаруват в Lidl. Защото с всяка покупка те вече помагат.

Партньори на програмата са Български дарителски форум и фондация „Работилница за граждански инициативи“. Евелина Павлова пък е първата известна личност, която прие поканата да бъде посланик на програмата и се ангажира с каузата „за по-добър живот“.

Процесът на селекция на проектите ще премине през няколко етапа, сред които оценка на експертно жури, както и активно ангажиране на служителите на компанията в процеса на оценяване.

„Вярваме, че дарителството е средство за постигане на положителна промяна, която е невъзможна без партньори и споделени ценности. Затова се радваме, че с Лидл България обединихме усилията си в името на общата идея. „Ти и Lidl за по-добър живот“ дава възможност на клиентите да помагат по лесен начин – само като пазаруват в магазините на веригата. Именно това е и най-ценното в програмата – обединявайки помощта от страна на клиентите и идеите на гражданските организации, да намери и подкрепи онези стойностни инициативи, които ще допринесат за по-добър живот", заяви Красимира Величкова, директор на „Български дарителски форум“.

Илияна Николова, Изпълнителен директор фондация „Работилница за граждански инициативи“
„За нас тази инициатива е преди всичко кауза. В лицето на Лидл България намерихме партньор, който прие идеята да финансира промяна, основана върху разбирането, че гражданите не са пасивни консуматори, а активни участници в създаването и развитието на средата, в която живеят, а активизирането им за подобряване качеството на живот в различните населени места е основният фактор за постигане на устойчив растеж“, каза от своя страна Илияна Николова, изпълнителен директор на фондация „Работилница за граждански инициативи“ 

„Вярвам, че когато добрите идеи се обединят с енергията на хората, наистина можем да направим средата около нас по-красива и живота ни по-добър и по-пълноценен. По един страхотен начин „Ти и Lidl за по-добър живот“ обединява именно тези две неща – позволява на хората да помогнат на стойностните идеи да се превърнат в реалност“, каза Евелина Павлова, посланик на „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови