Слънчево и горещо, термометрите до 36 градуса

OFFNews 11 август 2015 в 06:59 2303 0

Слънчево и горещо ще е времето днес. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София 31-32°.

По-късно през деня ще има временни увеличения на облачността, но без валеж, според прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб северозападен, след обяд север-североизточен вятър. 

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа предимно слаб североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°

Над Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд с висока облачност. Ще духа северозападен, в следобедните часове източен вятър. Максимални температури 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Предупреждение от първа степен - жълт код, е обявен за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. 

Жега мъчи още много европейски държави. В Полша, Словакия, Унгария и Австрия е обявен код червено за много опасни горещини и днес. В Северозападна Германия пък е кодът е червен за опасни валежи днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови