Слагат обща шапка и на клиничните изпитания в 9 болници

OFFNews 13 май 2015 в 10:20 3374 6

Администрацията на девет болници се слива, след като Министерството на здравеопазването стартира създаването на Гражданско дружество, което ще обединява немедицинските дейности в клиниките. Това съобщиха от МЗ. 

Решението се отнася до Александровската болница, Майчин дом, "Св. София," детската болница "Проф. Иван Митев," инфекциозната болница "Проф. Иван Киров," болницата за лицево-челюстна хирургия, болницата по ендокринология "Акад. Иван Пенчев", както и болниците "Света Екатерина" и "Св. Иван Рилски". Дружеството ще се регистрира по Закона за задълженията и договорите. 

От МЗ уточняват, че Гражданското дружество ще се грижи освен за административните нужди на болниците и за храненето в тях, транспорта, охраната, ремонт и поддръжка, научната дейност и клиничните изпитания, реализирането на проекти и обучението на студентите. Дружеството поема и дейностите по управление на човешките ресурси, както и "всяка друга административна и/или стопанска дейност, която е необходима за подпомагане осъществяването на основния предмет на дейност на всяко едно от лечебните заведения", допълват от МЗ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови