Сестра на убито момче: Г-н Борисов, сега дори не ги хващате

Антония Чорева 03 октомври 2016 в 12:09 33813 6

Боряна Терзиева е сестра на Ники Терзиев. Момчето загива в катастрофа на магистрала "Хемус" на 28 септември. Докато кара, шофьор го блъска отзад с 220 км/час и той изхвърча от пътя. Катастрофата става край Варна, откъдето е момчето. А шофьорът, който го е убил, е на свобода и до днес. Близките на загиналото момче са отчаяни, че за смъртта на Ники няма наказание, няма дори задържан.

Именно заради безсилието и тромавата съдебната система и заради безнаказаните убийци на пътя сестрата на момчето организира протести, а днес дори е написала писмо до премиера Бойко Борисов. Оказва се, че когато е бил главен секретар на МВР Борисов се е срещнал с Ники, снимал се е с него и дори го е попитал какъв иска да стане като порасне.

Ето писмото до премиера:


„Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане като порасне и той отговори футболист. Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат. Ники беше убит преди месец като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението.

На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол. Нищо че преди няколко години въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла, а дори наскоро му е била върната и книжката. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода.

Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна - лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават? Докога подобно безръзсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт "по непредпазливост"?

Снимката е правена, когато бяхте Главен секретар на МВР и думите ви бяха "Ние ги хващаме - те ги пускат" - сега вече даже не ги и хващате. Niki Terziev бе достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир!“.

За убиеца на Ники не се знае нищо, близките на загиналото момче казват, че е на свобода. Следователите не съобщават подробности, за да не се пречило на разследването, казва сестрата на Ники.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

5

кикимора

03.10 2016 в 13:46

Почна се

12137

3

Буда Гоцев

03.10 2016 в 13:05

Когато виждате, че няма закони и няма и кой да ги прилага, се прилага закона "око за око, ..." ! Хора, въоръжавайте се и не прощавайте на никого !

12214

1

Човек

03.10 2016 в 12:51

"..въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла" ... Колко ли такива има по пътищата