Сдружение „Трансформатори“ спечели наградата за най-добър бизнес план на НПО

OFFNews 21 февруари 2014 в 12:48 2514 0

Победителите в конкурса за най-добър бизнес план на неправителствена организация

Сдружение „Трансформатори“ спечели голямата награда в конкурса за най-добър бизнес план на неправителствена организация.

Тримата финалисти в конкурса, организиран от Фондация Български център за нестопанско право, Фондация Програмен и аналититчен център за европейско право и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България“ в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО“, бяха наградени на 20 февруари.

Голямата награда – чек за 12 000 лева, получи Сдружение „Трансформатори“ - София, за идеята ВЕЛОВРЪЗ - удобни и интересни решения за велопаркиране в частни имоти и обществени пространства.

Втората награда – чек за 9000 лева, грабна идеята за целогодишна оранжерия за производство на екологично чисти зеленчуци, която да ангажира хора в неравностойно положение, представена от Сдружение „Закрила, Обич и Вяра“, Търговище.

Третото място зае Сдружение „Прегърни ме“ - София, с проекта за арт-ателиета с участието на доказани и популярни творци на изкуството, в които наред с деца и младежи от институции, срещу заплащане да бъдат включени и деца на платежоспособни родители. Сдружение „Прегърни ме“ получи чек за 9000 лева.

Конкурсът за най-добър бизнес план се провежда за трети път. Целта му е да стимулира неправителствените организации да развиват свързана с мисията си стопанска дейност, чрез която да осигуряват средства  за постигане на основните си задачи.

В тазгодишното издание на конкурса с бизнес планове кандидатстваха 20 неправителствени организации. От тях бяха номинирани 8 финалиста, които да се борят за наградите. Тримата фаворити бяха избрани от жури, съставено от представители на Фондация „Америка за България", УниКредит Булбанк АД, Средногорие Мед Индустриален Клъстър, Мусала Софт АД, Микрофонд АД, вестник „Капитал“, Yatoto.com.

Следващото издание на конкурса ще стартира през лятото и ще премине през няколко етапа. В първия етап организациите участват в две обучения, където получават знания и насоки как да извършват стопанска дейност в подкрепа на мисията си и кое е важно за успеха на бизнес идеята. Във втората част от програмата е включено разработване на бизнес планове от участниците в обучението в рамките на три месеца. Третата част е конкурсът за най-добър бизнес план, в който независимо жури определя тримата победители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !