Съставиха два акта на линейка, бързала за спешен случай в Пловдив

OFFNews 21 март 2017 в 15:05 7357 6

Снимка Нова телевизия

Полицейски патрул преследва линейка, бързаща за спешен случай в Пловдив, а на шофьора на линейката са съставени два акта. 

Линейката е на частна бърза помощ в Пловдив, като шофьорът е нейният управител Георги Георгиев. Тя пътува към село Скутаре, откъдето е получен сигнал за жена с кръвоизлив, която спешно трябва да бъде транспортирана до болница в града.

"Аз включих светлинен и звуков сигнал и впоследствие някъде по булеварда забелязах, че ме гони полицейски автомобил, който няколко пъти се опитваше да ме спре. Аз с мимики им показах, че бързам на спешен случай. Съответно минах на червен сигнал, като не възпрепятствах движението на участниците в движението и пешеходците", разказа Георгиев пред Нова телевизия.

Георгиев посочи, че полицейският автомобил на няколко пъти се опитал да го засече и да спре линейката, но той продължил. 

Няколко дни по-късно Георги Георгиев е извикан в КАТ, където са му връчени два акта с нарушения - за това, че не се е подчинил на полицейско разпореждане, и за това, че е говорел по мобилен телефон в движение.

Оказва се, че полицията има право на това, тъй като линейките на частната бърза помощ не спадат към автомобилите, които имат право да включват сирени и да минават на червено. 

Шофьорът пуснал жалба в прокуратурата и е подал сигнал за случая до полицейския инспекторат. 

Близките на пациентката, за която линейката е бързала, също са решили да съдят полицията. 84-годишната жена е починала няколко дни по-късно в болницата.

От полицията в Пловдив отказват коментар с обяснението, че по случая тече вътрешна проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11851

6

Дядо Кольо

21.03 2017 в 18:36

Ами скучаят понякога пътните полицаи - цялото пътно движение е било ажур, само линейката разваляла идеалната картина.

42249

4

Denis Rizanov

21.03 2017 в 16:28

Случаят можеше да е и по-заплетен. Например глобите за частната линейка можеха да бъдат от частната полиция, а пък възражението и жалбата да бъдат заведени в първа частна прокуратура...

15914

1

поп Дръвчо

21.03 2017 в 15:24

Интересно. С какво частните линейки са по-лошави от държавните?

Е, освен че се случва да са по-изправни и по-добре оборудвани?