Съдят 18-годишна майка за смъртта на бебето ѝ, починало от недохранване

OFFNews 29 май 2017 в 15:14 8416 0

18-годишна майка от Чирпан отива на съд заради смъртта на бебето ѝ, починало от недохранване. 

Според прокуратурата Нермин е причинила смъртта на детето по непредпазливост, като не е полагала достатъчно грижи за него след раждането. 

Момченцето е родено през август 2016 г., като Нермин и приятелят ѝ, с когото живеели на съпружески начала, имали и по-голяма дъщеря. 

Бебето е изписано от болницата в добро състояние. След това няколко пъти Нермин посещавала консултации при лекар, който ѝ давал съвети за правилното хранене и гледане на детето. 

Въпреки това според прокуратурата тя не хранела добре детето и не му осигурявала необходимите течности. 

На 7 октомври миналата година Нермин завела детето на профилактичен преглед, а лекарят му поставил диагноза "бронхопневмония". 

Майката и бебето били приети в болницата, но няколко часа по-късно Нермин напуснала лечебното заведение с детето. 

На следващия ден тя завела бебето отново на преглед, а лекарят установил, че то е с дихателна недостатъчност и тежко белтъчно-енергийно недохранване. Бебето било слабо и с лоша хигиена, съобщи Нова телевизия. 

Двамата отново били приети в болницата. Няколко дни по-късно бебето е изписано здраво, а на майката са дадени препоръки за правилно хранене. Нермин трябвало да доведе момченцето и на два контролни прегледа, но тя не го завела на лекар. 

Детето развило двустранна пневмония заради недохранване и лоши битови условия, категорични са от прокуратурата. 

Бебето е прието отново в болница на 1 декември миналата година в тежко състояние. На следващия ден момченцето починало. 

Според експертизата причината за смъртта е възпалителен процес на белите дробове, който се получил от недохранване на детето и лоши санитарно-битови условия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови