Съдът отмени таксата на EVN за пускане на тока

OFFNews 12 декември 2014 в 17:03 2940 0

Пловдивският апелативен съд разпореди EVN Електроснабдяване ЕАД да спре прилагането на част от клаузите в общите условия на електроснабдителното дружество, съобщават от „Сдружение за правна помощ на потребителите” (СППП).

Решението на съда е било взето на 8 декември и е по делото на СППП срещу общите условия на EVN.

"Компанията EVN вече няма право да изключва електричеството без предупреждение заради неплатени сметки, както и да събира пари за повторно включване към мрежата", казват от сдружението пред БНР.

Юристите на СППП смятат, че последното произнасяне на Апелативния съд има изпълнителна сила и трябва задължително да се изпълни, дори и преди да се обжалва пред Върховен касационен съд (ВКС).

От EVN обаче са на друго мнение. Те обясниха, че общите им условия продължават да действат, тъй като това не е окончателно решение по казуса и решението може да бъде обжалвано пред ВКС.

"Решението подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС) в едномесечен срок от официалното му съобщаване на страните, което предстои. EVN ще се възползва от правото си да обжалва решението пред горна инстанция", казват от дружество пред "Дарик".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови