САЩ и Великобритания доминират в световната класация на университетите по области

OFFNews 29 септември 2016 в 11:50 4825 3

Британското сп. "Times Higher Education" обяви снощи световната класация на университетите по области.

Областите включват: изкуства и хуманитарни науки; бизнес и икономика; медицина; компютърни науки; инженерни науки и технологии; природни науки; социални науки; физически науки. Компютърни науки и бизнес и икономика се включват за първа година.

Само 14 университета са в Топ 5 в 8-те области. Един-единствен не е британски или американски - Швейцарският технологичен институт - Цюрих (ETH Zurich).

Останалите от САЩ са: Станфордският университет, Йейл, Чикагският университет, Харвардският университет, Принстън, Масачузетският технологичен институт, Калифорнийският технологичен институт, Технологичният институт на Джорджия, Калифорнийският университет, Бъркли. От Великобритания са: Оксфорд, Кеймбридж, Кралският колеж в Лондон и Лондонският университетски колеж.

Всички тези университети заемат някое от първите 33 места в общата класация на университетите на THE за 2016/2017 г., която беше публикувана миналата седмица.

Оксфордският университет, който стана първият британски университет на върха на класацията, е в Топ 5 в седем от областите - повече от която и да е друга институция, но е №1 само в медицина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови