Режисьорът на Армин ван Бюрен засне новата реклама на "Загорка Ретро"

ОFFNews 07 април 2016 в 11:00 7225 4

Кадър от рекламата на "Загорка", снимана от Борис Боой.

Холандецът Борис Боой, който направи последния клип на Армин ван Бюрен за песента "Heading Up High", засне новата реклама на "Загорка Ретро".
 
Снимките се състояха в София, благодарение на продуцентската компания "Filmmaker", а техниката е внесена специално от Германия. Така рекламата се превръща в първата заснета у нас с иновативната система Milo Motion Control, използвана във филми като „Аватар“, „Джеймс Бонд: Skyfall“, „Шерлок Холмс: Игра на сенки“, „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“ и др.

Изборът на талантливия млад режисьор също не е случаен. Боой има заснети редица музикални клипове и реклами, включително за марки като "Порше" и "Найк". Опитът му напълно отговаря на новата концепция на "Загорка Ретро" - да пресъздаде никога неизлизащото от мода забавление през различните епохи.

Автор на идеята за комбинацията от ретро и модерен начин на забавление, предаден чрез танц, е рекламна агенция "Saatchi & Saatchi Bulgaria".

Техниката, докарана от Германия, за заснемането на рекламата.

Затова музиката в рекламата е модерен ремикс на емблематичната българска песен „Нашият сигнал“ на Емил Димитров. Автори на новия аранжимент са Емил Димитров-син и Дани Милев, а съвременният прочит на парчето е на колоритното хип-хоп дуо "Young BB Young".

Оператор на видеото е холандецът Кевин Кимън, специализирал се в заснемането на филмова хореография. Танците в духа на двете времена - ретро и модерно, са дело на хореографите Ана Пампулова и работещия в Амстердам филипинец Марко Герис.

"Загорка Ретро" бе пусната на българския пазар миналата година, предлагайки на потребителите една от най-големите иновации през последните 10 години в бирената индустрия. Само за една година брандът е успял да заеме 4% дял по обем и 6% по стойност от целия бирен пазар у нас (по данни на AC Nielsen България за 2015).

Благодарение на успешния продукт, "Загорка Ретро" е номинирана в топ 10 на най-иновативните продукти в семейството на "Хайнекен" по света за 2015 г. 


Партньорска публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови